Äntligen sommar!

Nu har det varit riktigt fint väder i ett par dagar, riktigt underbart! Dock är det ju svårt att vara ute när det är som varmast med Noel, eftersom han är så liten. Igår var jag knappt ute alls eftersom migränen attackerade mig till tusen och sabbade hela min dag. Spydde t.om. på grund av den och det har bara hänt en gång förut, så det var riktigt illa. David tog med sig Pella till sin mormor och morfar så jag fick vila med Noel, men det var svårt med en skalle som skar sig så lite vila blev det, men det tog tid innan jag mådde bra igen. 
 
Världens sötaste Pella på morgonkvisten i tofs och hårspännen (som åker ut efter
ett tag)
 
I helgen var vi och hälsade på våra kära vänner Madde & Matte i deras nya hus som de haft turen att få hyra. Helt nybyggt, otroligt fräscht och snyggt alltihop. Blev lite avundsjuk eftersom man själv bor i lägenhet, även om vi trivs... Man drömmer ju om att bo i hus med trädgård nångång... En etta i huset bredvid (samma bostadsförening) gick för 1,5 miljoner häromveckan. Helt galet! Undrar så vad vi kommer få för vår trea när det väl är dags. Vi kanske verkligen gjorde ett klipp...
Hur som haver, hos Madde & Matte sov vi över och barnen lekte och hade kul. Vi vuxna pratade och njöt av varandras sällskap, grillade och käkade in på sena natten. Lite vilmark där de bor, så jag kan tänka mig att man får se en del djur där, fast den natten hörde vi bara nattskärra (en skygg fågel som låter som ett 56k-modem).
 
Hugo och Noel.
 
Fina grabbarna!
 
Man blir varm i hjärtat...
 
Pella och Neo till bords.
Sötnosarna!
 
Hugo börjar bli stark i nacken, Noel tittar på...
 
Lite söta bilder på Neo, Pella & Mattias.
 
I förra veckan hälsade vi även på hos Johanna & Robin och tjejerna Alina och Elise. Tjejerna hade high life (särskilt i våningsängen) och vi andra hade en trevlig pratstund med kaffe.
 
Elise, Alina och Pella i Alinas säng.
 
Alina ville att jag skulle fota ett foto, haha!
 
Idag var jag och barnen en sväng vid delsjön med svärmor, Lennart och kusin Julia. Det blev bad och bus och Pella njöt av att få bada och plaska och hoppa ner i vattnet. Hon hade kunnat bada hur länge som helst...
 
Två nakenfisar samt Noel och Lennart i UV-tältet som var bra -men svårt att vika ihop!
 
Noel njuter av att få vara ute!
 
Förra veckan blev det också ett besök på Östra barnakuten för stckars Noel som fått hosta. Tyckte han var lite slö och grät när han hostade, så jag vill se att han mådde ok. Det gjorde han, han fick andas lite adrenalin som rensade upp och nu är snuvan bättre, dock hostar han fortfarande en del. Men inte lika illa som då.
 
Noel har verkligen blivit...
 
...en riktig flörtis!
 
Skrev ju i inlägget innan att jag var så trött på min utväxt, och nu är den borta och jag är åter platinablond från rot till topp! Lite güli güli blev det, men med blond och silverprodukter är det nästan helt väck nu!
 
Var tvungen att ta på mitt läckra röda lipgloss för effektens skull!
 
Avslutar med en bild på min två små raringar, en kväll när de var riktigt riktigt trötta...
 
Vad jag älskar dessa underbara små figurer, bortom alla rimliga gränser...

Längtar efter att fixa håret!

Nu är det över 4 månader sedan jag blekte håret senast och det syns på den rejäla utväxten som blommat ut i hårbotten. Har avvaktat med blekning hittills eftersom det sliter på håret så mkt och jag velat reparera det med akut-produkter så mkt jag kan innan så att skadan blir så minimal som möjligt. Fast samtidigt är det inte hela världen om man behöver klippa av en bit för håret är rätt långt nu och det kan ju li mer frisyr med lite kortare... Men jag är rätt fåfäng med långt hår eftersom jag inte haft det på länge. Svårt det där, men jag kommer definitivt behöva toppa håret efter blekningen så jag får väl diskutera det med frisören. Tänkte få blekningen gjord till helgen iallafall, har ju en chans att få det gjort på kvällen när Noel gått in i sin tungsömn och inte äter på ett tag, behöver ju drygt 3 timmar på mig för att det ska bli bra. Hoppas så att resultatet blir som förra gången.
 
 
En vandring från min gamla färg till orange till gulblont till platina...
(orange och gulblont är hemskt så jag hoppas att jag ska slippa't)
 
 
Annars har vi hittat på kuligheter de senaste dagarna. Igår var vi hos syrran i Lindome och Pella röjde med kusin Nora och var gravt trött när vi kom hem. Idag träffade vi kusinen Julia och Pellas farmor en stund och vi gick till en närliggande lekplats och lekte och hade skoj. Det är inte alltid lätt att turas om, låna ut och hålla sams, men idag blev det iallafall inga blessyrer. Stackars Hedvig fick i fredags utstå att bli biten, riven och puttad. Blir så arg på Pella när hon gör det, för det är så demonstrativ trots och hon vet så väl att det är fel. Hon tycker väl att hon kommer utanför fokus och då gör hon det för uppmärksamheten. Och hon är ändå bra på att se till att fokus hålls på henne genom bus, sång och väsen...
 
Pella och Julia på sparkbilen, det går att samsas ibland! Bägge två, som Pella brukar säga.
 
Julia på stora gungan!
 
Julia tittar på...
 
...tokiga farmor som också gungar!
 
Sommarkänsla på vår gård!
 
Noel myser i skuggan.
 
En gla' skit!
 
Lilla gumman gräver.
 
Pella har sen läggningen ropat på mig flera gånger och sagt att det kliar överallt. Ett trick att få mig att komma in och underhålla henne en liten stund till eller sanning? Man vet aldrig, kollar ju henne för fästingar när vi varit ute i gräset, men myggorna kan jag ju inte alltid bli av med...
 
Här har lilla prinsessan gnidit in sig med ketchup, blev fin och flammig i ansiktet efteråt.
 
Noels mage är sannerligen ett mysterium, han har de värsta gaserna man kan tänka sig. Det stinker nåt oerhört och ingen kan nog tro att det kommer ifrån honom (de tror nog att det är mina fjärtar). Trots gaserna har han inte ont i magen...och så bajsar han bara i snitt var 3:e dag. Väldigt skumt, men tydligen inte ovanligt. Skillnad mot Pella som spruttade nästan efter varje mål ibland, haha!
 
Gröna grodan!
 
Sötnos!
 
Raringarna kollar på "I drömmarnas trädgård"
 
 
 
 
 

Aaaarggghhh!

Skrev precis ett långt inlägg som försvann, orkar inte skriva om. Lägger upp bilder istället.
 
Busungen Pella har snott Noels filt och örngott (som hon har på huvudet).
 
 
Pella och grisen tittar på Bondgården på Bolibompa Play.
 
 
Noel i napp som matchar pyjamasen, med nallen som han fick av Jesper, Isa & August.
(Pella har haft med sig nallen när hon ska sova, "Pella låååna Noelynns nalle!")
 
 
Två trötta tjejer, Pella och Hedvig -tittandes på Pippi. Familjen Danehed, nya grannar och barndoms-
vänner till David var på middag i fredags.
 
 
Glada Pella och blixtskygge Noel!
 
 
Haha, Noel ser helt galen ut!
 
 
Pellar bakar kakor (och stampar sönder dem).
 
 
...och så gungar vi Hello Kitty - kepsen!
 
 
Noel sover sött i gulligaste mössan!
 
 
Noel är en lika glad och pratig bebis som Pella var, här flörtas det med pappa!

Nu får det vara nog med dramatik!

Eftersom båda barnen var snuviga idag tänkte jag att vi tar en lugn dag och tar allt som det kommer. Först var tanken att åka till Delsjön och promenera, men när regnrisken var så överhängande avstod vi och jag och Pella bakade tillsammans. Vi bakade en silviakaka och en kladdkaka, Pella fick hjälpa till att röra och att slicka skålar (kladdkakesmeten var nog smaskigast). Hon ville gärna tillsätta lite ingridienser på frihand, men mitt vakande öga såg allt.
 
Mums!
 
 
Ännu mera mums!
 
 
Kladd-Pella!
 
 
Mitt vakande öga kunde dock inte hjälpa mig en stund senare, då kakorna var färdigbakade. Jag satt i kökssoffan och ammade Noel och då brukar Pella ofta hitta på en hel del bus och sattyg för att hon vet att jag sitter fast och inte kan tillrättavisa henne annat än med ord (och eftersom hon inte lyssnar...)
Iallafall, trots att jag förmanade gav hon sig till att försöka klättra upp på sin höga matstol och självklart tippade den och hon föll baklänges i golvet och får stolens bricka på pannan och näsan.
GALLSKRIIIK!
Jag får dra loss Noel från bröstet (som tur var var han hyfsat färdig och mätt så han var tyst) och lägga honom i babysitern bredvid och lyfta bort stolen och upp Pella. Hon tog sig för näsan och när jag kunde se efter var hennes båda näsborrar blodiga. Näsblod! Det skärrade mig nåt rejält och jag tog en blöt pappersnäsduk och höll mot näsan (hon säger alltid "kallt!" när hon slagit sig så då vill hon ha en näsduk sköljd i kallvatten). Så fort hon lugnat ner sig ringde jag 1177 och frågade vad de trodde om näsblodet. Kvinnan jag pratade med sa att så länge  det inte forsade (och det gjorde det ju inte) skulle vi bara vara observanta på om hon fick en dubbelsidig nästäppa, som kunde vara ett tecken på att skiljeväggen i näsan fått skadade vävnader som dör utan ingrepp. Sen skulle vi såklart ha koll på om hon slagit i huvudet och har hjärnskakningssymtom. Hon verkar dock vara ok, fick vara uppe lite längre och vi tog in hennes spjälsäng till oss inatt för att ha koll på henne under natten.
Hon sover nu gott, hostar som hon alltid gör när hon är snuvig, men hon tyckte nog om att få sova i vårt sovrum. Och nu när det är sommarlov från dagis gör det ju som sagt inget att hon lägger sig senare på kvällen. Bara skönt, om hon sover längre på morgonen.
Men nu får det vara nog med Pellas vilda framfarter, hon är ju sjövild så detär klart att hon ramlar och slår sig en del, mensådana här upplevelser vill jag inte vara med om igen!
 
Vill mamma smaka?

Rolig dag igår, snoriga barn idag!

Pella var iofs redan snuvig (med medföljande host i vanlig ordning), men Noels snuva eskalerade över natten och han var riktigt täppt. Tyckte han var varm också, så jag tempade honom till 38,1, men eftersom de där små kan vara rätt varma utan att det är så farligt oroade jag mig inte utan lät honom somna om. Och imorse hade han 37,3. Snorig är han, men det kunde varit värre... Jag sprutar nässpray, sköljer näsor, snorsug, öronspray, astmamediciner och byter blöjor som ett aldrig sackande urverk. Motherhood!

Pella hoppar...

...i full fart...

...från fotpallen ner på soffkuddarna!

Noel tar det lite lugnare!

 

Igår var vi hos syrran Erika med barn och hade skoj. Pella och Nora höll igång en hel del, lite kiv om vem som skulle ha vad blev det såklart, men kul hade de också. Behövde köpa ny nässpray till Pella så vi tog en promenad från deras nya radhus till apoteket i Lindome centrum. Pella körde nog slut på sig innan hon ens kommit iväg, då vi kom till en stor gräsmatta som gick längs Lindomeån. Pella och Nora sprang järnet och slog kullerbyttor för fulla muggar! Vägen till apoteket var väl helt okej, men på vägen hem försökte Pella övertala mig att bära henne en liten stund, men det gick ju inte då jag inte hade barnvagn och hade Noel i bärselen. Hon fick snällt gå, lite gnällig men när vi kom tillbaka till gräsmattan blev det spring och kullerbyttor igen. Vi köpte med oss varsin pizza som vi lyckades äta emellan varven av kivande och hungriga barn. När jag hämtade pizzorna höll Noras blöja på att lossna så när vi kom till en papperskorg slängde Erika hennes blöja och hon fick gå med bar rumpa hem. Det tyckte hon var så skönt att hon höll upp klänningen och vädrade rumpan när hon gick, såg så roligt och gulligt ut! Pella blev nog lite avundsjuk utan att hon sa att hon ville ta av blöjan, för hon drog upp sin tröja och vädrade magen. Och när vi som sagt kom tillbaka till spring-gräsmattan tog hon av sig jeanskjolen och sprang i blöja och t-shirt, det gick nog snabbare så. Efter pizza och lite bolibompa var båda flickorna trötta och fick varsin välling, sen ville Nora gå och lägga sig och Pella vilade på soffan. Strax därefter kom chauffören David och hämtade oss och vi åkte hem...fast det gick långsamt. Vi hamnade i en vägarbetes-bilö och körde i snigelfart i nästan 40 minuter. Dock sov bägge barnen så det var ingen större fara, men Pella var väldigt trött och grinig när vi kom hem. Vi gjorde processen kort och gladde oss åt att hon inte sulle till dagis dagen därpå. På sommarlovet kan man slarva någolunda med rutinerna, tycer vi!

Pella fikar hos familjen Strömberg!

Nora och Adam.

Noel testar Strömbergarnas babygym, spännande!

Pella och Nora sysselsätter sig med vattenlek!

Kullerbytta på spring-gräset!

Pella vädrar magen!

Välling-time!

Två trötta tjejer myser tillsamans...

 

I sömnadsväg har jag blivit klar med broderierna på barnens örngott, fattas bara lite vliseline att stryka på bakom broderierna så de sitter bättre. Skulle behöva quiltvlieseline och kopieringspapper också, så det börjar nog dra ihop sig till en tur till Skroten. Det tyckte iallafall Erika och jag blev jättesugen! Får bli efter lön iallafall...

Noels örngottsbroderi.

Pellas örngottsbroderi.

Stortösen är glad över sin fina kudde!

Noel myser i babygymmet med sina nallekompisar. <3


Veckan som gått:

På måndagen besökte jag och barnen syster Erika med man och barn i deras nya radhus i Lindome. De är verkligen i renoveringstagen och det kommer bli väldigt snyggt när det är klart. Kliar i fingrarna på mig, vill gärna måla om hemma. Lite klyschigt á la Fredrik Lindström/Henrik Scyffert, men vitt på väggar är väldigt snyggt...
Pella och Nora röjde ordentligt och lekte och sprang runt som galningar, det var inte en gång jag fick säga till Pella att inte leka i trappan, det är ju spännande med trappa när man inte har det hemma själv... Kan säga att hon sov väldigt bra den natten, vi höll på att komma försent till dagis dagen därpå. Lyx för mig som är van att släpa mig upp vid 6-tiden...

Fundersam Pella blir fotad av farmor.

Hungrig Noel!

På tisdagen åkte jag och svärmor med barnen till svägerskan Karina och kusin Julia. Farmor hämtade Pella tidigare på dagis och vi köpte med oss glass. Barnen hade roligt i sandlådan, sen badade de i Julias pool och sen fikade vi och åt glass. Väldigt skön eftermiddag på familjen Lewins härliga uteplats i Billdal!

Pella och Julia njuter i poolen.

Dags att torka sig! Julia testar Pellas docknapp.

Julia släpper inte nappen...

Pella äter glass, Julia tittar på.

Idag, lördag har vi haft roligt besök av familjen Löfdahl. Pella busade massor med sina stora kusiner, kittlade dem och jagade dem runt i lägenheten. Linnéa fick äntligen sin födelsedagspresent från oss och familjen Strömberg och hon blev väldigt glad. Presentkort på H&M och lite olika nagellack, bl.a. sådana som ger "cracked effect". Pella var riktigt trött och det var inga problem att lägga henne efter att Löfdahlarna gett sig av. Även Noel var trött efter allt stoj, har däckade efter kvällsmaten och sover nu gott i sin vagga.

Jag och Noel på Lewinarnas uteplats.

Lille Noel med prost-kinderna!

Finaste Pella på Lewinska uteplatsen.

David är iväg på svensexa idag och kommer väl inte hem förrän imorgon...haha. Man kan ju hoppas att han inte är alltför ur gängorna när han kommer hem. Räcker med en dotter i trotsåldern och ett spädbarn, behöver inte en sjukt bakfull man att ta hand om också. Tycker allt att jag har tillräckligt på dagarna som det är. Lyckades iallafall städa väldigt fint i lägenheten innan besöket, så skönt när det är gjort och man kan njuta lite av att det inte ligger leksaker och kläder överallt...tills det blir likadant igen.

En väggdekoration till Pellas/Noels rum på väg att bli färdig.
(i onsdags blev symaskinen färdigreparerad, blev 580:- fattigare)

Har bytt lampa i köket, mormors gamla prismakrona kom upp istället
och gav karaktär till shabby-stilen jag gillar...

Underbara sommar!

Lever i nuet och njuter i fulla drag när dagarna är så varma och soliga som den var idag! Jag och barnen var ute hela eftermiddagen sen Pella kom hem från dagis, förutom de (korta) stunder vi var inne och åt. Pella somnade gott utan större ansträngning och man kan ju hoppas att hon sover lika länge som hon gjorde idag (till klockan 8:30!). Dock vaknade hon för en liten stund sedan och gallskrek och hade drömt att det var något på hennes kudde, stackarna. Efter lite kramar och gos hos mamma somnade hon om igen, lilla gumman.
(Märker att jag säger lilla gumman ofta till henne, för det säger hon till sin babydocka när hon bär runt på den)

Här kommer lite mobilkamerabilder från dagen ute på vår gård:

Mina underbara ungar myser i skuggan!

Pella gungar sin kära babydocka efter att jag förklarat
att Noel är för liten för att gunga.

En glad...

...och pratig Noel!

Verkar allt som om denna ungen också får blå ögon!

Pella på väg in i liggdelen på syskonvagnen.

In action!

"Man får göra vad man kan för att få över strålkastarljuset på sig när
mamma tar för mycket kort på lillebrorsan!"


Helgen är nästan över...

...och det som återstår är väl finalen i fotbolls-EM. Heja Spanien!
Pella ligger till sängs, förmodligen sovande, och Noel ligger i sitt snugglenest här bredvid mig, sovande han också. Kollar på snyftiga historier om folk som söker upp bortadopterade syskon/barn.

Idag har vi inte gjort alltför mycket. Fick en sovmorgon som var (nästan) bortkastad då jag glömde ta min medicin kvällen innan och mådde som en påkörd älg när jag gick upp. Vi tog en liten tur med bilen till västsidan av stan och köpte crépes, men annars har vi hållit oss på hemmaplan. Just nu är David och repar med bandet och sen ska han till Robban och kolla på fotbollen, så jag ska bara hänga här hemma och ta det lugnt...

Gårdagen ute i Lindome var ljuvlig! Det är så skönt när Pella kan få springa "fritt" utan att man behöver oroa sig för att det kommer massa fordon från alla håll. Noel verkade också njuta av lantlivet, han tittade på alla träkronor med stora ögon och verkade fascinerad och nöjd.
Vi tog en skön promenad till Flagsjön och Pella plaskade i vattenpölar och blev lerig långt upp på benen (hade tagit av henne byxorna för att vi skulle få henne att somna i vagnen men efter ett tag blev det för spännande och hon ville komma upp och röra på sig. Sen sprang hon ut på en nyharvad åker och hade väldigt kul, trots att det uppenbarligen var ett svårt underlag att ta sig fram på. Vi fikade lite vid sjön och kollade på kottar och annat spännande (bl.a. två grodor). Pella somnade i retrovagnen (en Emmaljunga-vagn i brunt och orange med härligt gung som jag och mina systrar haft som barn) och sov i en dryg timme i skuggan under den stora linden i mamma trädgård. Under tiden hon sov lagade mamma middag och jag passade på att fixa mammas moraklocka som varit stillastående i åratal. Det gick klanderfritt och om mamma bara kommer ihåg att dra upp den med jämna mellanrum så kommer den nog fortsätta med det.

Nu är Noel vaken och han är en riktig flörtbulle! Satt i bilen på väg till créperiet förut och då sjöng Pella på "Kalle Anka satt på en planka..." och jag sjöng med och tittade på Noel som brast ut i ett riktigt storsmajl. Det är kul att han gillar att man sjunger för honom, precis som hans syster gjorde och ibland fortfarande gör. Ibland får man inte sjunga för Pella och ibland ska man inte göra annat. När vi bakar sandkakor ute i sandlådan ska jag sjunga "En sockerbagare..." och sedan hitta på en vers om hur Pella stampar sönder alla kakor så bagaren får göra nya, en favoritlek! Men när hon tycker att jag tjatar för mycket eller är tråkig när vi leker ute säger hon: "Mamma, gå hem!"
Ja, eller hur?
För att gå tillbaka till Noel börjar han verkligen växa till sig och bli en kraftig krabat. Det är kul. Också kul hur man faktiskt märker det denna gången, med Pella tänkte man inte så mycket på det faktiskt...


Tackade nyss nej till en pizza. Är jag sjuk? Nje, fortfarande mätt efter crépsen...

Drömmer väldigt mycket och väldigt starka drömmar just nu. Kan vara väldigt förvirrande ibland, man vet knappt vad som är på riktig eller ej när man nyss vaknat. Glömde stänga av TV:n inatt och vaknade upp i en hemsk scen i filmen "Blindness", förvirrande det också.

RSS 2.0