Är så stolt!

Morgonen startade hyfsat tidigat idag och båda barnen passade på att göra no2 i blöjan samtidigt så det blev en stund vid skötbordet för oss tre. Efter de var rena igen har barnen fått vara nakenfisar för att få vädra sig lite. Pella sa då till att hon behövde kissa pottan så vi gick till toan och hon kissade duktigt och var mycket stolt. Jag också! Det var första gången hon sagt till så bra och hållt sig till hon hamnat på pottan, och vi har ändå inte tränat så mycket det senaste eftersom det är fullt upp ändå med bägge barnen och hushållet. Duktig flicka!
 

Onsdag

Idag var vi på kulturkalaset en sväng tillsammans med Pellas syssling Bella och hennes pappa. En varm dag var det idag och efter att ha skurat hela kylen och skafferiet var det skönt att komma ut lite på stan.
 
Bella & Pella åker kaffekoppskarusell!
 
Roligt och snurrigt värre!
 
Bella-kanin
 
Pella-kanin
 
Kanintjejerna, Bella har lånat Pellas tjejiga väska.
 
Karusellåkning igen, tåg denna gången!
 
Hann sy klart sovrumsgardinerna också, blev väldigt nöjd med dem och tyget är tjockt så det mörklägger en hel del nu när rullgardinen brakat ner för andra gången. Jävla porösa väggar...

Vad som hänt sen sist (i bilder).

Efter Mannes kalas på lördagen var det inga problem att få Pella i
säng tidigt. Så när det var gjort passade jag på att sy klart lapp-
täcket som nu hänger på väggen i Pellas rum. Fint!
 
Närbild på applikationerna som är barnens bokstav samt deras
födelsedatum under.
 
På söndagen var vi på kusinträff hemma hos Davids mormor och
morfar. Där har Pella sin studsmatta, så den åkte fram och barnen
hoppade för glatta livet! Här hoppar Pella med sin kusin Julia samt
faster Karina.
 
Daniel lånade Noel och bebismyste med honom en lång stund. Noel
var mycket nöjd med detta och somnade gott i famnen.
 
Idag (tisdag) har vi varit och promenerat i slottskogen, en skön kvälls-
promenad blev det för föräldrar och barn.
 
Pella tittar på sälarna.
 
De bytte vatten i säldammen, så sälarna var lätta att observera.
 
Sötaste fejset ever!
 
Ett annat gulligt sälfejs.
 
Pella pratar glatt med gässen, pappa David ser till att hon inte får för
sig att sticka in fingrarna till tuffingarna bakom stängslet.
 
Pingu?
 
Ett gäng finklädda penguins.
 
Pella kollar på Pingu och hans vänner.
 
Roligt!
 
Mamma Älg.
 
Bebis Älg.
 
Pella vill klappa!
 
Full fräs i backen!
 
Mamma Mu vill prata med Bambis pappa.
 
Världens sötaste russ-bebis!
 
Pella och pappa David skyndar vidare...
 
Sovande svan.
 
Noel är också med!
 
Påfågel, tyvärr ville den inte skrika "Miiåååå Miiiååå!" till oss, men
vi fick igång tupparna rätt bra.
 
Glad Pella på ett får vid Barnens Zoo.
 
Stå på fåret kan man också göra...
 
Pappa David och Pella på fåret.
 
Pella gör och säger så otroligt många roliga saker hela tiden, skulle nog kunna skriva en bok om det om jag bara kom ihåg hälften av alla citat. Man märker att hon snappar upp många saker jag brukar säga och använder i egna situationer. Noel är superglad jämt, furutom när han är superhungrig eller supertrött. För det mesta har han ett stort smajl över hela ansiktet och vill prata och skratta med oss hela tiden. Han blir jätteglad när Pella är i närheten -utom när hon låter för högt, då blir han rädd och börjar vråla. Man får verkligen säga att man har snälla och goa ungar som är så lätta att ha och göra med -och som är så glada av sig.

Kalas för Manne!

Idag var Pella bjuden på 3-årskalas för Manne på Lek & buslandet på Backaplan. Kalaset började strax före 12, så det blev ingen tupplur för Pella innan men det klarade hon fint ändå. Det åts hamburgertallrik i Motorcykelrummet och sedan blev det åkturer i karusellrummet och full fart i alla klätterställninger och nerför rutschkanor och hopp på studsmattor och bus i bollhav. Är förvånad att hon orkade hålla igång i ett hela tiden under kalaset (som slutade kl 15), men 3 minuter efter att vi börjat köra hemåt slocknade hon i bilen så trött var hon. La henne redan vid 18-tiden idag, kändes som att det skulle behövas eftersom hon somnade sent igår och missade tuppluren, som sagt.
Imorgon ska det grillas med Davids syskon och kusiner och alla Pellas kusiner och sysslingar på Davids sida, ska bli kul att träffa alla och gott att äta grillat!
 
I karusellrummet fick barnen åka tåg med piratbåtar! Pella var överlycklig,
mittemot sitter nyblivna treåringen Manne!
 
Pappa Jesper med lille gullungen August!
 
Noel låg snällt i vagnen i sin coola outfit.
 
Pella i en stillsammare variant av Lisebergs släng-gunga.
 
Skoj!
 
Bus i bollhavet!
 
Pella i färd att gräva ner sig bland bollarna.
 
Pappa visar Pella ett dugligt slagskott, födelsedagsbarnet Manne
gör snygg segegest bredvid.
 
Pella hittade en rolig hoppborg i form av "Musses klubbhus", som hon 
älskar. Det var nog bland det roligaste!
 
Noel på väg hem.
 
Pella på väg hem.

I sy-tagen!

Symaskinen åkte fram igen häromdagen och sedan dess har det varit mycket tråcklande från min sida. Köpte ju lite tyger på skroten i måndags och tanken var att det skulle bli ett bäddset+spjälskydd till Noel, men min stresskalkylering vid inköpen på skroten var aningen misskalkylerad och tyget räckte inte. Dock räddade jag det genom att använda ett gammalt lakan med en fin spetskant som gått sönder lite (men som lätt kan lagas) som insida, tycker faktiskt att påslakanet blev bra mycket finare än ursprungsidén! Har aldrig gjort ett spjälskydd innan och undrade hur slutresultatet skulle bli, men där är jag också mycket nöjd. Längtar tills han får överta spjälsängen av Pella och jag fåt testa att bädda med det nya.
Men först får vi inhandla ny säng till Pella. Har kollat på Leksvik växasängar och en sån hade ju passat bra till hennes rum eftersom hon har andra möbler med samma träslag. På ett sätt drar jag mig för att ta bort spjälsängen för jag vet att hon kommer springa upp en del, men samtidigt vill vi ju inte köpa ännu en spjälsäng när hon ändå är såpass stor. Så snart får vi fixa säng så spjälsängen får stå lite innan Noel övertar den, för att försöka undvika svartsjukedraman. Om det går.
 
Ett sött blekblått tyg med vita stjärnor valde jag till Noels bäddset -mycket fint!
 
Annars har Pella nu börjat dagis igen efter fyra veckors uppehåll. Tisdagen var riktigt kämpig efter att hon kom hem då hon verkligen testade allt och drev mig till vansinnets rand. Så blir det väl när man som barn reagerar på omställningar. Roligt var det iallafall att gå på dagis igen, det märktes! Det blev dock bara två dagar på dagis denna veckan då kusin Julia behövde passas en stund igår och det självklart är roligare för henne om Pella är hemma. Flickorna lekte en bra stund och hade väldigt roligt tillsammans. Idag kom svärmor/farmor förbi och vi åt en gofika-lunch och småpratade. Hon hämtade även Pella på dagis och lekte med henne en stund innan det var dags för henne att jobba igen efter långlunchen. När pappa David kom hem efter sitt rep (han har spelning imorgon) så tog han med sig Pella för att hälsa på sin mormor och morfar ute i Öjersjö. Först tänkte jag sy, men sedan började Noel kinka för att han var trött så då gick vi och lade osss och sov i nästan 4 timmar, skööönt! Det behövde vi! Pellade hade haft väldigt kul hos sin momma och moffa" och hade hoppat studsmatta en lång stund och var trött och nöjd när hon kom hem och efter läggningen har hon sovit gott utan några avbrott (hittills).
 
En serie kort som Pella tagit själv:
(hon vänder alltid kameran åt fel håll så att alla kort blir olika närbilder på henne)
 
 
 
 
En bild på momma och moffas uteplats blev det dock -med lite folk!
(undrar om pappa vet om att hans dotter tjuvtar kort med mammas kamera?)
 
Här följer en serie bilder från min och barnens minisemester hemma hos mormor i Lindome:
 
Pell älskar "blåblär"!
 
Pella äter och mormor plockar.
 
Mer plockning i snåren...
 
Klättra gärdesgård.
 
På väg mot picknickbordet -akta koskitarna!
 
Klättra med mormor på urgammalt träd.
 
Ååå-hopp!
 
Fundersam Noel.
 
BRIGHTLIGHT!!!
 
Modell i mammas diadem.
 
Gla'skit!
 
Fika med mormor och familjen Löfdahl.
 
Busiga kusin Ida.
 
Pella och kusin Linnéa.
 
Pella är märkligt nog inget saftbarn, vatten är bättre!
 
Noel njuter i vagnen.
 
I helgen blir det späckat. Kalas på lördag, grillning på söndag och kalas igen på måndag. Pust! Imorgon blir det nog en visit till syrran i Lindome, alltid roligt att hitta på något när David har planer (spelning).

På semester med ongarna!

Har varit ute i Lindome hos mamma sen i torsdags med Pella och Noel, väldigt mysigt. Vi har också haft väldig tur med vädret och har kunnat hitta på massa sake utomhus. Pella älskar att gunga på mormors roliga gunga som man kan gunga lååångt med! Sen finns ju massa leksaker efter oss kvar samt sandlåda, bra kurrgömmaställen och bara att mormor har en trappa i sitt hem är spännande. Tycker det är läskigt när hon ska gå i den men hon har blivit väldigt duktig på att gå försiktigt.
 
Pella i tjusiga rosa dunpumps!
 
I onsdags var vi en liten sväng på Liseberg. Det var såklart väldigt mycket folk där så vi åkte bara 2 attraktioner med Pella (trummelliten och drakbåtarna), men det märktes att hon var nöjd och glad bara av att få vara inne på Liseberg och titta på allt fint och spännande som fanns där. Hon fick krama och hälsa på en Lisebergskanin och det pratade hon mycket om efteråt.
 
Pella hälsar...
 
...och kramar om Lisebergskaninen Svea!
 
Något annat som hon har pratat mycket om var när hon, jag och Noel var på en liten kvällspromenad på Östra kyrkogården. Vi mötte ett litet sällskap på en äldre dam, en äldre herre i permobil och två barn samt en söt hund som Pella direkt observerade. Eftersom jag försöker uppfostra henne att inte hälsa på hundar hon inte känner utan invänta eventuell tillåtelse så stannade hon hos mig men kommenterade hunden med ett "Kolla där!" Den äldre damen sa att det gick bra att klappa och berättade sedan vem den äldre herren i permobilen var. Det var ingen mindre än jultomten som varje år besöker Olskrokens julmarknad! Så Pella fick hälsa på tomten som denna dag var sommarklädd och inte åkte släde med renar utan permobil! Hon var alldeles förundrad över att hon fick träffa tomten och hon pratade massor om detta efteråt.
Anledningen till att vi tog en promenad på kyrkogården var för att det finns riktigt fancy gravar där med bl.a. änglar som gravstenar i real size. Pella tycker att de är så fina så vi brukar titta på dem och de små duvorna i sten som sitter på vissa gravstenar. Vi såg samma kväll en ängel vars vingar vittrat sönder (läs: broken wings) och jag sa detta till Pella, varpå hon sa "Inte flyga..!"
SÅ GULLIGT!
Där tänkte hon verkligen till!
Hon fick också en dam att kliva ur sin bil för att hälsa på henne då hon kastade en slängkyss åt henne när vi gick förbi. Damen tyckte detta var så charmigt och sa att Pella verkligen var en liten prinsessa. Det tycker ju jag också, såklart! Brukar säga "Godnatt lilla pinsessan!" till henne när hon ska sova.
 
Min vackra dotter!
 
Noel har verkligen blivit en liten gladskit, så nöjd och munter och ett enda stort leende när man pratar me dhonom. Mycket joller får man till svar också, så hjärtevärmande! Idag har han legat i sin vagn och tittat på himlen och träden och löven och ljuset och varit så nöjdd med vad han sett, inget skrikande där inte!
 
Min underbare son!

RSS 2.0