Lördag morgon...

...och idag fick jag sova till sju! Tack för det, Pella och Noel! Pella ville gå upp halv sex igår så vi hade en rätt trött och gnällig dag bägge två till följd av det. Hon vaknade till och ville upp vid fem, men jag fick henne att somna om utan problem...skönt!
Idag ska David hjälpa vännerna Madde & Matte att flytta till sitt nya fina alldeles nybyggda hus som de ska få hyra, vilken tur de har! Eftersom han åker förbi Lindome på vägen tänkte vi andra passa på att hälsa på familjen så vi ska till Pellas mormor/min mamma och hänga lite. Ska bli kul och skönt att få komma ut på landet lite. Har vi tur får vi träffa systrar och kusiner också... Har ju lite tyger och presenter som ska delas ut.
Pellas hosta och Noels snuva är nästan ett helt avslutat kapitel nu, stor glädje! Inte för att någon av dem varit så värst gnällig över det, men man vill ju att ens barn ska vara friska och krya så mycket som möjligt. Men de första småbarnåren är ju kantande av mycket sjukdomar och desto fler när man har barn på dagis...
Mina finisar!
Igår kom Pellas farmor och hälsade på en sväng, hon lekte med Pella så att hon sov gott på sin middaglur och gosade lite med Noel. Efter sovstunden som vi alla njöt av åkte vi till Pellas farbrors café och fikade lite. Efter det skulle David jobba/träna/göra bankärenden/handla så jag och barnen åkte hem och lekte ute på gården en bra stund. Noel hade det skönt i vagnen, det var varmt ute men blåsigt och molnigt. Några av grannbarnen hade kusinbesök och det minsta barnet var i Pellas ålder, de gungade ihop lite och det är så gulligt att se hur lätt barn söker sig till varandra! Efter lite övertalning lånade Pella ut sin docksulky till en 15 månaders grannpojk som fann sulkyn väldigt spännande och rolig, sen fick han låna den en lång stund utan att Pella protesterade och det är ju verkligen ett stort framsteg!
Efter utelek var Pell dödshungrig och vräkte i sig blodpudding och potatisbullar för fulla muggar, sedan var det lugnt soffmys som gällde då det verkligen fanns sviter efter en så tidig morgon. Både Pella och Noel sov gott en stund så jag kunde bara slappa i soffan, men sen vaknade Noel och höll låda och skrattade och pratade så det stod det härliga till! Sötnos!
Pratande Noel...
När David kom hem blev det finmiddag i form av oxfilé som vi njöt av för fulla muggar! Vi var båda väldigt trötta så det blev en väldigt tidig kväll, kollade lite slött på 40-year old virgin i sängen men jag somnade ifrån den...
Nu är det dagt att dra igång här hemma och hoppa in i duschen och busa med Pella och se fram emot en dag ute på "landet"!

Kvällsmys!

Pella...

...och Noel!

Sitter och kuttrar lite med Noel på kvällskvisten, han vaknade för en stund sedan och ville äta...fast ändå inte. Han ville bara mysa och vara nära en stund, han älskar att ligga i bärsjalen t.ex.


Pella sover sen en timme tillbaka, efter utelek bad och välling var hon väldigt trött så det var inga större invändningar till sänggående. Dock är det alltid lite knaggligt med medicinerna, inhalatorn är det inte så mycket bråk med (dessutom hostar hon inte längre så vi ska nog börja sätta ut den) med däremot hennes öronspray. Det är hett hatad och det blir alltid tårar/gallskrik/motsträvigt när den ska tas. Det var ju så att hon hade dubbelsidig öroninflammation för dryga två månader sen och vi fick tipset att besöka en öronläkare ca två månader efter inflmmationen bara för att kontrollera att allt är bra. Hon hade inga sviter och det vänstra örat såg bra ut, dock hade hon två vax-klumpar i högerörat. Den ena kunde doktorn ta ut med en pytteliten tops -blev chockad när jag såg storleken på vaxproppen, den måtte verkligen blockerat hela örongången... Den andra satt dock alldeles vid trumhinnan och den kunde han inte ta ut utan att riskera att skada trumhinnan så vi fick tipset att köpa en spray för örat som heter "Wax off" (vilket direkt fick mig att tänka på Charlie Wax i "From Paris with love" -wax on, wax off-). Den ska tydligen kunna lösa upp vaxet så att det försvinner, vi ska komma tillbaka och kolla läget om ca 6 veckor. Man får hoppas att de slipper pilla mer i örat, det var ett våldsamt skrikande och sprattlande och hon fick nästan in en pungspark på doktorn...dessutom blir man ju skiträdd att hon ska skada örat vid någon hastig huvudrörelse, eftersom de har instrument därinne.

Pella hade skoj med två av grannbarnen en bra stund nu på eftermiddagen, lite sur blir hon om något av barnen vill titta/låna hennes grejer, men en av papporna hittade en nyckel till leksakslådan som stått låst ute på gården länge och där fanns en del dammiga och spindelnäts-täckta sandleksaker så det räckte och blev över. Bekantade mig med barnens pappor och en komisk sak var att vi alla tre skadat fingrarna på olika sätt. Värst var nog den ena pappans lillfinger, som är konstant böjt framåt och inte går att räta upp(!) Jag har ju bara lite annorlunda form på tummen och lite dålig känsel i den efter att jag skar av halva tummen med min fina och vassa scoutkniv.

Efter mycket lek var det dags att kasta Pella i badet, vilket skedde utan större protester. I mitt trötta tillstånd glömde jag dock att lägga i halkskyddsmattan i hennes kar, så det dröjde inte långt innan hon vurpade...dumma mamma fick lägga i mattan och sen flöt badandet på utan större dramatik.

Kan nog utan att överdriva (så värst mycket) säga att min 2 månader gamla son har gaser som nog skulle kunna klassas som ett biologiskt vapen! Alltså, han fjärtar så att man dånar av stanken som kommer från lilla rumpen...hur är det möjligt? Han ammar ju bara så det kanske är något jag äter som ger honom gaser? Eller så är han bara en gasboll... Luktar gör det iallafall, såpass att jag oroar mig för att folk tror att det är jag...

Måste bara gotta mig...

...i att jag har en sån go pojk här hemma (två med David, såklart!)! Kan inte fatta att vi har haft sån tur med nummer två också, lika snäll och nöjd som sin storasyster. Sover gott på natten, äter bra och är nyfiken och glad. Nyss fick han bada, det skrattade han sig igenom och nu har han däckat i sin babysitter. Strax ska vi passa på att sova, någon jag faktiskt inte gjort de två senaste dagarna då Pella är på dagis och tillfället finns. Dock är ju symaskinen på lagning så då kan jag inte sy... Sova är det näst bästa!


(och snutta på mina goa ungar då förstås)


När Noel ligger i ett av babygymmen vill Pella alltid vara med, hon
säger "Ligga bakom" och så försöker hon ta bort alla saker som
hänger där, tills jag säger att Noel tycker om att titta på dem.
Då får de vara ifred.

Trodde kanske det skulle vara jobbigare...

...att ha två barn, men jag tänker absolut inte säga att jag inte har att göra! T.ex. har jag ju inte uppdaterat bloggen på nästan 2 veckor...
Men vad jag menar med att jag trodde det skulle vara jobbigare är att jag nog tänkt att nerverna skulle vara vid bristningsgräns hela tiden, med ett spädbarn och en dotter i värsta tvåårstrotsen. Vissa dagar blir man mer irriterad, men för det mesta flyter allt på i ett väldigt hastigt tempo. Noel är ju redan 2 månader, tiden går så jädrans fort när man är mitt uppe i det underhåll man har av sina två telningar!
Hade nog varit jobbigare om Noel inte sov så bra på natten, men han sover som en sten! Vanligtsvis vaknar han och äter en eller två gånger under natten, men han sover sig igenom matningen och sover stenhårt så man slipper natta om honom. Inatt sov han dock mellan 22-06 och det är ju väldigt lyxigt! Pella har ju sovit superbra sedan Noel kom så henne behöver man inte oroa sig för längre. Kanske vaknar hon till någon gång av att hon drömt eller tappat nappen, men det är inte som det var ett tag under vårvintern, då hon vaknade och bara kunde somna om i vår säng... Det är mysigt med barnen i sängen men man vill ju att de ska kunna sova gott i sina egna sängar också.
Pella (i pyjamas hon tagit på själv, bak-o-fram och ut-och-in)
En väldigt glad Noel, han är inte lika svårflirtad längre!

Tja, då ska man försöka redogöra för vad som hänt den senaste tiden då... Inte så lätt när tiden går så fort och dagarna tycks flyta in i varandra eftersom många rutiner man har med barn är likadana från dag till dag.
Pella har iallafall kommit in i en riktig "Jag vill inte!" period. Det är "Jag vill inte!" till det mesta, även till nappen och snutten emellanåt, så man får ta hennes vägranden med en nypa salt för man märker hur mycket hon testar hela tiden. Henne höga trumhinnespräckar-tjut har minskat betydligt och det är vi tacksamma för, dock kommer orden "bajskorv" lite för ofta tycker jag. Sånt man lär sig på dagis är ju väldigt spännande, särskilt om man får en reaktion på det man säger. Annars är hon en väldigt duktig tjej som kan mycket och älskar att prata och busa till det. Det är svårt att vara ledsen i närheten av henne, sa någon gång när hon var mindre att hon var ett riktigt lyckopiller -och det stämmer verkligen!
Gräddspritsen fungerar ju väldigt bra som hatt! Bara den vita
dräkten som fattas...
Noel blir mer och mer "med" och nu får man små leenden när man pratar och sjunger med honom, han är en riktig charmör när han är på det humöret. I skrivande stund är han dock väldigt mammig och vill inte bli nersläppt utan vill bara vara hos mamma. Gissar att ett utvecklingssprång är här... Han växer så det knakar och jag har köpt en hel del fina kläder till honom när jag var ute och shoppade förra veckan. Han är ju lite lättare att klä än Pella som gärna ska bestämma vad hon vill och inte vill ha på sig samt ta på det själv. Men jag får tillstå att hon är duktig på att klä sig själv, och idag tog hon på sig blöjan själv. Börjar väl bli dags att sluta med blöjorna nu, tror nog hon är mogen för det. Vi får testa ordentligt när det är dagis-uppehåll.
Vackraste lille killen!
Bus-peta lite på lillebror...

Började skriva det här inlägget på förmidagen, men Noel var rätt gnällig hela dagen så jag fick vänta med att slutföra det tills allt lugnat ner sig på kvällen. Han var väldigt skrikig på eftermiddagen/kvällen och pruttade en hel del och mina issningar var rätt och det var bajs på G, men det var tydligen lite jobbigt att få ur sig, som han höll på... Var så trött när det var dags att laga middag till mig och Pella att jag starkt övervägde att beställa hemkörnings-pizza. Men till slut tog jag mig samman och lagade falukorv och makaroner. Bara för att man skriver att man trodde det skulle vara jobbigare att vara tvåbarnsmamma så får man en intensiv eftermiddag så man fick känna att man lever. Sen pajade min ärvda symaskin så jag fick lämna in den på lagning, surt som fasen nu när jag kommit igång med sömnaden. Pella har fått en prinsessklänning och hon och Noel fick varsitt lappsömnads-örngott.
Pellas ryschpyschiga prinsessklänning.
Örngotten.
Pella fick cykla lite ute på gården idag, poppis med egen cykel och en fin hjälm! Sen har hon blivit så tuff att hon sitter på det stora däcket på barngungorna -och står också! Blev alldeles chockad när hon ville göra det, men jag har ju sett dagiskompisar gunga så och hon är ju duktig på att snappa upp.
Pella tar sin första provtur utomhus!

Midsommar firades ute i Hanhals hos bästa vännerna Mattias & Madeleine och deras pojkar Neo & Hugo. Johanna & Robin med de tre töserna Filippa, Alina & Elise var också med, samt Robert & Isabelle. Det blev en trevlig och rolig dag med såpass god midsommarlunch att vi inte orkade grilla på kvällen. Båda ungarna sov gott med det blev ändå alldeles för lite sömn då vi var uppe tills det nästan var dagsljus ute. Tur nog var alla barn snälla så det hade kunnat vara en värre midsommardag. Sen drack jag ju inte en droppe så då mår man ju inte dåligt av den anledningen. Tog inga bilder själv, men både Madde & Johanna har lagt upp bilder, så de snodde jag helt fräckt...
I brist på midsommarstång fick ett träd i trädgården duga för lite ringdans.
Jag & Noel myser lite...
Pella roade sig med att klättra upp på en pall och hoppa ner i en saccosäck.
High life!
Filippa la beslag på Mattias hela kvällen, den lilla killtjusaren... Hon
kallade honom Matte-matik! :)

Avslutar med ett kort på mina små hjärtegryn, är nu så trött att ögonen nästan faller igen!
Godnatt!

Att glädjas åt de små sakerna...

Idag väcktes jag tjugo i sju av en Pella som tyckte att det var dags att gå upp, försökte lura henne att det fortfarande var natt för att vi skulle få sova någon timme till. Men trots att hon fick lägga sig mellan mig och David så tog det inte lång tid innan hon började babbla och drog mig i håret, så när klockan var sju steg vi upp. Det är väldigt viktigt att jag har på mig min morgonrock -"jojojock" säger hon och pekar. Det är bara det att fleecemorgonrocken (som skulle behöva bytas ut) börjar bli lite väl varm nu på sommaren...
Pella med sin väldigt omtyckta babydocka.


När Pella sedan var på dagis passade jag och David på att ta igen lite förlorad sömn, David tog ledigt idag då han varit borta väldigt mycket de senaste två dagarna (varav en var en ledig dag). Sömnen var välbehövlig och vi sov till långt in på eftermiddagen. Sedan var det dags att hämta Pella, det gjorde David medan jag tog en dusch med Noel i babysittern. Han gjorde som han brukade när han ligger i sittern i badrummet, somnade. Kanske beror på vattentrummandet från duschen, regnljud brukar ju vara rätt sövande.
Noel i den väldigt schyssta lånade babysittern, superbra!


Vid fyratiden gick jag, Pella och Noel ut på en liten promenad. Hade tänkt lämna tillbaka böcker på biblioteket. Pella vill hellre gå bredvid vagnen än att ligga i, så hon trippade bredvid mig och hade dagen till ära sin fina prickiga Hello Kitty-keps. Det var ju rätt ljummet ute trots att det inte var molnfritt.
Pella älskar ju verkligen att titta på Pippi och Emil och idag fick jag verkligen insikten av hur mycket hon snappar upp. När Emil försöker tjäna pengar på att vara grindpojk så lyfter han ju på sin "mysse" och bugar djupt och säger "tackar" till de som kastar slantar åt honom. Pella tyckte nog att hennes keps liknade Emils mysse och att det var ett lämpligt sätt att tacka en bilist som stannade vid ett övergångställe. Halvvägs över övergångstället lyfter hon på kepsen, bugar och säger "tackar!" och både jag och killen som körde bilen höll på att smälla av, av skratt.
När vi kom till Härlanda park fick Pella springa av sig lite och hon hade jättekul. Hon jagade en sädesärla och blev förvånad när den inte gick att fånga. Sedan ramlade hon och då gräset var nyklippt fick hon en del gräsklipp på sig. Först blev hon nog lite fundersam om det verkligen var roligt, men när hon såg att jag skrattade blev det en hel del "ramlande" innan vi gick vidare till biblioteket.
Tyvärr hade jag samma otur som en morgon får någon vecka sedan, då jag kom dit för tidigt. Nu kom vi dit för sent då de med de nya sommaröppettiderna stängde redan klockan 16. Dock hade vi en rolig stund när vi tittade på de stora grävskoporna som gräver ut och jämnar till alldeles bredvid gamla Härlandafängelset, där det en gång låg en fotbollsplan. Pella var väldigt fascinerad av de olika maskinerna och fick tillockmed en vinkning av en förare, när det var dags för dem att gå hem.
Mammas galenpanna tar kort på sig själv!


Sedan gick vi igenom Östra kyrkogården där Pella får gå mer fritt eftersom det sällan kommer bilar i hög fart därinne. Dock började hon peta och leka med gruset på en grav så då fick hon en "varning". Dock tog trotslusten överhand och det blev mer gruspetande en stund senare trots att hon lovat att låta bli. Då fick hon inte gå själv utan fick sitta i vagnen, inte jättekul men hon visade mycket hänförelse av en stooor ängel på en gravsten.
När vi kom ner till minneslunden fick hon gå själv igen, men där var det för spännande med de vackra vattenrännorna som skiljer minnesplaketterna och gravområdet åt, så snart fick hon sitta i vagnen igen. Men nu skulle vi ju ändå gå och handla så det gjorde inte så mycket.
Väl inne i affären fick hon ha ansvar för en kruka med basilika och var helt nöjd med det. Fick tredje kommentaren på två dar om barnvagnen, visste inte att en sådan syskonvagn som vi har var så okänt. Men det kanske är så att man kollar inte så mycket på barnvagnar om man inte ska ha/har småbarn själva. Alla blir så förvånade när de ser lille Noel där under Pellas sits. Har äntligen fått honom att ta napp igen, nu funkar det med latexnappar så det är riktigt skönt, han är så snuttig till och från så när det bara rör sig om sugbehov och inte hunger så är det skönt att kunna stoppa in en "ljuddämpare" emellanåt.
Sötnosen med goa nappen.


Skäms återigen att säga det, men jag gillar verkligen Lidl. Hittar alltid bra grejer där nu när jag inte skräms av att inte känna igen varumärkena. Idag blev det väldigt goda fruktsmoothies som även uppskattades av Pella, hon hade smoothie i hela ansiktet efter en liten väl glupsk lutning av flaskan. Det blev en snabbdusch innan läggdags.
Världens tröttaste Pella...


Medans David kollade på fortbollsmatchen mellan Holland och Tyskland satt jag och blev kreativ genom att surfa in på en tygaffär på nätet där jag handlat innan. Vill göra nya gardiner i sovrummet samt en väggdekoration i barnrummet med lappteknik m.m. så jag tittade, planerade och drömde. Ärvde ju mormors symaskin så det är ju bara att köra på så fort man fått tygerna, nu behöver jag inte låna maskin längre.
En gaaammal bild på Pellas rum, när hon nyss flyttat dit!


I söndags drabbades jag av mjölkstockning i vänstra bröstet. Fy sjutton, säger jag bara! Kände att det ömmade och pumpade ur när Noel ätit färdigt, men det var för sent. Gjorde ont som satan och någon timme senare kom kroppsvärken och de andra influensakänslorna. Bröstet gjorde ont så fort man rörde sig så det bytte läge. La på en vetevärmare och la mig till sängs. Kände ganska snart att jag inte orkade gå upp, typiskt nog var vi bjudna på grillfest som jag verkligen sett fram emot (hade precis sminkat mig när influensasymptomen slog till). Inte mycket att göra, David och Pella åkte och jag och Noel stannade hemma. Noel var en riktig goding och sov mycket så att jag också kunde vila. Tog en stund för mig att somna, för det var svårt att slappna av när man hade så mycket kroppsvärk. När jag vaknade efter en dryg timmes sömn kände jag mig bättre, så då hade väl kroppen börjat absorbera mjölken från den stockade delen. Hade väl 38-graders feber som värst så det var inte så illa, det var värken i ben och rygg som var värst... Hoppas så att jag ska slippa få det igen. Tror att det var en tight BH samt att jag sover på mage som gjorde att jag fick det...
Goe Noel bjuder lite oftare på leenden nuförtiden!


Nu är klockan mycket och jag borde sovit för länge sen, men vad gör man när man fått sova gott på förmiddagen? Ibland är det svårt att somna i tid på kvällen av den anledningen...

Staffan och Angelica = äkta makar!

Idag var det bröllop, minsann! Davids fd. arbetskamrat Staffan gifte sig med sin Angelica i vackraste grönskan i sin blommande trädgård vid torpet de köpt och planerar att bygga ut såsmåningom.

Oroade mig igår för att vara utmattad då jag var trött efter busPella och sugminan Noel som bara ville ligga vid bröstet hela kvällen. Dock visade det sig att Noels amning och Pellas bus löste mina problem då den äldsta sov till 7 utan uppehåll och lille 1-månaders Noel sov utan att äta mellan 22-05 och somnade om efter amning. Väldigt skönt för mig och jag kände mig verkligen mer utsövd än vad kanske en 2-barnmamma borde?
Morgonen flöt på som den brukar med bus och tjat på Pella att hon inte ska väsnas för mycket så att Noel vaknar (med hyfsat resultat, vad kan man begära av en 2-åring egentligen?). Hann duscha, tvätta håret, raka benen och lägga lite ansiktsmasker innan det var dags för Pella att sova. Lyckades få Noel att somna strax därefter så då la jag en snygg makeup och fixade håret och blev väldigt nöjd med helheten!
Lite stressigt var det men strax innan vi skulle åka kom svärmor och hämtade Pella, vi hade först tänkt ta med henne men sedan kändes det skönare (särskilt för mig) att faktiskt låta henne vara med sin farmor vilket hon inte hade något emot. David skulle ju mucisera en hel del så då blir det ju svettigt värre för mig att hålla koll på henne, med hennes myror i brallan, och samtidigt ta hand om/amma Noel.
Så när Pella åkt med sin farmor åkte vi iväg mot Ingsjön (ligger mellan Hällesåker och Hällingsjö, har badat där en hel del som barn samt hängt med en barndomsvän i hennes sommarstuga som ligger i Ubbhult, vilket också är nära). Vi lyckades lokalisera deras lilla stuga med hjälp av GPS:en och den låg verkligen fint, alldeles vid sjön. Staffan sa att de köpte torpet pga utsikten och jag kan verkligen tänka mig det underbara i att sitta där på kvällarna och titta ut över den stilla sjön och bara njuta. Åh, jag vill också!
Vi var ganska tidiga på plats och vi hängde lite innan den abonnerade bussen med de flesta gästerna dök upp. Strax därefter påbörjades vigseln på deras nybyggda uteplats med alla gäster runtomkring. Staffan och Angelica hade skrivit egna löften till varandra och jag tycker verkligen att de är en vacker sak att göra om man nu inte vill gifta sig i kyrkan och säga de löftena. Man blev lite tårögd i den stunden... David, David och Mattias spelade "För kärlekens skull" av Ted Gärdestad, en kärlekssång jag verkligen tycker om och de gjorde den väldigt vackert och proffsigt.
Efter vigseln blev det ett kortare mingel med lite champagnedrickning innan alla (utom vi som åkte bil) packade in sig i bussen igen och begav sig till Sätila Hembygdsgård för att dricka kaffe och äta tårta. Även här bjöds det på musikunderhållning av David mfl som spelade eget material i akustisk version. Lille Noel skötte sig exemplariskt på sitt första bröllop (egentligen andra -men det förra upplevde han ifrån min mage) och sov mest. Slutligen dansade brudparet "bröllopsvals" (snarare tryckare) till Metallicas "Nothing else matters" som David, David och Mattias gjorde ruskigt bra, man blev nästan lute darrig i hakan igen...
Sedan kom svärmor med sovande Pella och hämtade mig och Noel. De andra skulle tillbaka till Göteborg med bussen för att åka ut på skaldjursfrossa med båt. Det kände jag kanske var lite jobbigt med barn och allt så därför avstod jag från det momentet, dock kan jag säga att jag var ruskigt hungrig vid det här laget så jag drömde verkligen om kräftor, räkor och musslor... Dock blev det en pizza till Pella och mig på hemvägen. Svärmor stannade också till på GFRK för att släppa in sin häst som jag fick se för första gången, ett väldigt vackert och elegant sto, hela 1,72 hög! Wow!
Sedan kom vi hem och myste i soffan, åt pizza och tittade på "Saltkråkan" innan det var dags för välling och läggning för Pella som skedde utan större protester. Sedan väcktes Noel för lite matning, han somnade gott i bilen och jag befarade en natt av mycket ätande om jag inte såg till att han fick ordentligt med mat nu...och nu sitter jag här. Har tittat på "Insidious" och nu går "Independence day". Det kunde verkligen vara värre!
Hoppas bara inte att mannen kommer hem med alltför mycket innan för västen inatt/imorgon. Stackars Mattias ska ju sova på vår soffa också, han är ju så lång och vår soffa så liten...och sen vaknar Pella tidigt och ska till dagis vid 9...blir ingen sovmorgon för honom inte! Haha!
Avslutar med två bilden jag tjuv-skickade från Davids ajphån. En på Pella klädd aom ängel på sin 2-årsdag och ett på Pella och närgången Alina.

Senaste veckan...

...har gått fort! Har suttit många gånger och varit på väg att skriva ett blogginlägg, men har antingen inte orkat eller blivit avbruten av en eller annan anledning. Men nu medans jag tittar på finalen av Big Brother tänkte jag passa på att skriva av mig lite. Har faktiskt prioriterat sömn mycket denna veckan, lagt mig tidigt och inte tittat så mycket på Big Brother...det behövs med två barn, varav en som vaknar mellan 6-7 varje morgon och genast ropar "MAMMA!" med sin mest uppfodrande röst. Noel sover tungt som en sten och vaknar bara för att äta, alltid något att vara glad över. Blir ändå fin nattsömn trots att han nattäter.
Inte förtjust i blixtar...

Pella älskar verkligen att måla. Hon har kommit på att jag har färgpennor, bl.a. tuschpennor som inte ligger framme. Hon ber alltid att få måla med "mammas kritor" istället för sina egna 'tråkiga'. Hon har även fått testa vattenfärger som var väldigt poppis. Turligt nog satt hon fast i sin stol och kunde inte utöva sin målarglädje på annat än pappret, stolen...och sig själv!
Ser rätt fredligt ut, men hand och kind har blivit lite färgade.
Uppmaningen "Pella, skratta!" resulterade i denna djävulsmin!
...och dääär har vi två svarta händer och ett prickigt ansikte!

Annars i veckan har vi träffat syrran Erika med familj samt vännerna Madde & Matte med familj. Trevligt sällskap för de vuxna och roligt för barnen att leka ihop.
I lördags (igår) var vi inbjudna på kalas på Gunnebo slott. Pellas äldsta kusin Linnéa hade vunnit en tävling där priset var ett kalas på just Gunnebo slott. Det lektes på de roliga kossorna på lekplatsen, klättrades i berg, kollades på djur, åts pannkakstårta och annan fika och åktes häst och vagn en lååång härlig tur! Pella var nöjd och helt slut efter det roliga kalaset.
Nora och Pella bygger sandslott på lekplatsens bord...
Söte Adam med sina fina tänder!
Noel myser i vagnen.

Noel har också fått låna babysaker av sin kusin Julia, några babygym och en grym babysitter med vibration i sitsen, ljud och ljusshow samt andra roliga visuella detaljer...
Lilleman somnade tillslut här...

RSS 2.0