Två blöjfisar!

I värmen gäller det att skala ner på kläderna så mycket det går.
(utan att det händer en olycka)

Idag var det kalas för Pella och det var en mycket lyckad dag och Pella var glad och sprallig mest hela tiden. Hon fick massor av presenter, riskerar verkligen att bli bortskämd må jag säga! Bland annat fick hon en trehjuling och jag blev rejält chockad när jag upptäckte att hon faktiskt kunde ta sig fram på den. Undrar om hon testat på dagis eller om hon bara har fallenhet för det?
Hon fick massa fina kläder och det fick Noel också. Bland annat hade mamma hittat så underbart söta kläder som någon hon kände sydde upp och de hade ett ljuvligt retromönster och jag kommer antagligen gråta blod när han växer ur dem... Jag får lägga upp bilder på allt såsmåningom, men nu är jag bara för trött efter många tidiga morgnar så det är nog dags att lägga sig tillrätta för en god natts sömn.


Tiden springer fram!

Lille Noel är redan en månad gammal (ung), helt otroligt! Känns som om man haft honom jämt och samtidigt ser man fram emot att lära känna honom mer och mer. Jag har ju inte möjligheten att sitta och bara vara med honom hela dagarna som jag kunde med Pella, men jag försöker utnyttja tillfällena när hon inte är hemma eller sover för att vara med min lille fina son. Inser om och om igen hur lyckligt lottad jag är som har två så snälla, fina och friska barn! Om jag inte hade något som helst förnuft hade jag verkligen velat ha hur många barn till som helst! Men minst ett till, gärna två tycker jag...dock lär det väl dröja lite innan det är dags för sådana funderingar. Nu vill jag bara fokusera på mina två älsklingar, min goa dotter Pella och min snuttige son Noel.
Lille gyllerödhårige Noel ligger där han helst vill vara -hela tiden!
-
Pella tittar på Pippi en av dessa varma dagar, som var såpass varm
att vi stundtals fick hålla oss inne och ta en paus i soffan...

Pellas studsmatta fick flytta till Davids mormor och morfar i Öjersjö. Inte ens en dag efter att den kommit upp kom klagomål på att invandrarbarn (fastighetsskötarens ord -inte mina) från ett annat lägenhetshus kommit och hoppat och fört en massa väsen och tykat sig mot en som bett dem dämpa sig. Så vi fick ta ner den. Blev INTE glad över det, när det från början var ok att ha den där...suck! Några av de andra föräldrarna på gården tyckte det var fånigt att vi inte fick ha den och att det hade varit så kul med en studsmatta och de började fantisera om att köpa en ny... Skönt att höra att inte alla är emot iallafall, det är väl klart att en studsmatta lockar till sig barn från andra gårdar och det är väl inte kul att de är otrevliga. Men bor man i ett så barntätt område som här så kan man väl för guds skull inte reta sifg så mycket på barnen som denna personen som klagade tycktes göra. Och -som jag sa till svärmor- det är väl bättre att de är ute och hoppar och rör på sig istället för att sitta vid datorn eller tv-spelet hela dagarna. Ja, ja...nu är det iallafall i Öjersjö och vi har testhoppat den där också och trots lite konkurrens med sysslingen Bella verkade Pella tycka att den funkar bra med en studsmatta där också.

I onsdags var det utflykt med Pellas dagis, vi var på Backa Västergård. Det är ett föräldrakooperativ som tagit över en gammal gård och de har kor, ponnyer, grisar, får, kaniner och marsvin. Vi tittade på djuren, gungade, hoppade på tjockmatta, spelade fotboll/basket och gick runt många varv på tomten. Pella var väldigt exalterad över allt och hade väldigt kul. Hon lekte väl inte direkt med någon förutom mig och David, lite bus med kompisarna Emil och Molly blev det väl men mest for hon runt med oss i hälarna. Efter ett tag blev det korvgrillning och fika i gröngräset, vi hittade en bra plats i skugga så Noel också kunde vara med. Blir mycket amning för honom när det är så varmt. En trevlig förmiddag blev det och Pella ville absolut inte åka hem, men hon var sjukt trött så det var ju tvunget att stoppa henne i säng en stund.
Coolaste tjejen i solbrillor!
-
Pella har fått en beundrare (iaf av hennes smörgås).

Intressant konstverk jag gjorde av 6 st äggulor!
-
Nu på kvällen har jag gjort två frusna dajmtårtor till söndagens födelsedagskalas för Pella. Ska bli kul och hon kommer nog att uppskatta firandet, hon sjunger "Ja må jag leva" väldigt ofta och härmdagen fick jag hem två paket från posten med hårvård jag beställt och hon blev alldeles till sig över dessa "keet" och även när de var öppnade var hon inte alltför besviken för hon tycker mammas skönhetsgrejor är rätt spännande.
Liten blixthatande Noel!
-
Mina favoritkillar, Noel är cool och gör V-tecknet!

Pella 2 år!

Igår fyllde världens bästa Pella 2 år och firades hela dagen! Då hon fick ett "major meltdown" vid 23-tiden och bara sa "mamma pappa säng" så fick hon sin vilja igenom och somnade nästan på stört mellan mig och David. Fullt med barn i sängen med andra ord, Noel ligger ju i snugglenestet på min andra sida. Tur att vi har en säng som är 240 bred!
Så...eftersom hon sov i vår säng väcktes jag vid 8-tiden av orden "dricka lelling" (välling) så jag sa till henne att ligga kvar i sängen och gjorde en flaska välling, väckte David och så sjöng vi "Ja må hon leva" och bar in hennes presenter samtidigt. "Keet" (paket) sa Pella glatt och öppnade alla med en liten vällingpaus i mitten. Kläderna beundrades, figurerna från i drömmarnas trädgård skulle genast packas upp, fåtöljen skulle provsittas, änglavingarna med tillhörande gloria skulle provas och Pippi-skorna gissar vi blir sko-favoriten nummer 1 (de skulle självklart på till dagis idag) och de skulle på med en gång!
Den största presenten -studsmattan- skulle David sätta ihop under förmiddagen, men efter en kort stund insåg han att det behövdes assistans. Han lockade hit sin pappa med lovord om indisk lunchmat och fick sin hjälp. Dock fick vänne Kolla komma och ta över då svärfar skulle tillbaka till jobbet (David är en obotlig optimist och hans lovord om att det skulle ta en kvart att sätta upp studsmattan var inte helt korrekta). När studsmattan väl var uppe tog jag och mina barn en tupplur medans David och Kolle tog en runda frisbeegolf i skatås.
Pella sov för lite och för sent så hon vaknade på helt fel sida. Att hon inte ätit ordentligt gjorde också sitt och det tog en stor flaska välling och mys i soffan i lugn och ro med Pippi för att hon skulle lugna ner sig och sluta gnälla. När David kom tillbaka från frisbeegolf-rundan och vi gick ut och invigde studsmattan. Pella var lite skeptisk till att studsa på fötterna till en början och hoppade mest på knäna och la sig ner på mattan. Jag och David hoppade däremot med glädje, men jag får medge att man blivit gammal då jag faktiskt blev lite snurrig i bollen av att hoppa på studsmattan en stund...
Eftersom vi bor i lägenhet och studsmattan är monterad på vår utegård (om än ej synlig från vägen) så får man ju helt enkelt inse att det är omöjligt att förbjuda andra barn att studsa. Och det vill vi inte heller, så när en av granntjejerna fick syn på mattan och undrade vems det var så sa jag att det är Pellas men att de som bor här får låna den bara man är försiktig med den, hoppar en åt gången och säger till sina föräldrar att de är där och hoppar. Stor glädje uttrycktes och tjejen började hoppa och då blev det fart på Pella som plötsligt vågade hoppa på fötterna och fick bra fart på studsandet. Gissade nästan att det krävdes ett annat barn för att hon skulle våga hoppa "på riktigt" och en sak blir ju alltid mer åtråvärd när man får konkurrens.
Frampå kvällskanten hade vi två varma och gnälliga barn (kanske har glömt att berätta att det varit strålande väder de senaste dagarna -helt underbart varmt och somrigt) och det var riktigt skönt när båda hade somnat. Tror Pella var nöjd med sin dag, även om hon var riktigt trött vid läggdags.
Behöver jag säga att hon ville ut och hoppa studsmatta, även när jag lagt henne i hennes säng? Trots att ögonen föll ihop på henne...
Idag har jag lämnat en glad Pella på dagis där det skulle sjungas för henne eftersom hon fyllt år. Sedan gick jag och en smågnällig och snuvig Noel för att handla inför morgondagens utflykt till Back Västergård med Pellas dagis. Ska bli riktigt kul!
Funderar nu på att ta mig en liten lur innan det är dags att hämta Pella vid 15-tiden. Det hade nog varit skönt och man ska ju passa på. Förhoppningsvis kommer Noel att sova också. Han hade inte bajsat på 2 dagar så idag släppte han en mindre (större) stinkbomb i blöjan, självklart precis när vi skulle till dagis också... Han är en riktig gasboll, om än en söt sådan!

Imorgon...

...fyller Pella 2 år!!! Klyschigt, men -oj vad tiden går fort! Minns så väl när hon var mindre och det känns inte längesen...och nu är hon en storasyster som fyller år imorgon!
Paketen ligger inslagna här i vardagsrummet, utom en väldigt stor present som pappa ville köpa till henne, en 2,5 meter bred studsmatta som jag hoppas inte kommer att reta upp övriga grannar här på gården... Att ha den inne går ju liksom inte.
Annars blir det en del kläder, änglavingar med tillhörande gloria, i drömmarnas trädgård-figurer, ett par Pippi-skor (som nog konkurrerar ut alla andra skor) och en söt fåtölj att sitta i när det är bolibompa. Hon är ju den sortens barn som gillar att få kläder och ska alltid prova de nya plaggen, så jag tror nog att alla presenterna kommer uppskattas. Sa just till David att vi nog får tänka oss för med presenter hädanefter, så vi inte får barn som prompt ska ha 3 olika spelkonsoller när det är födelsedag/jul. Köpte ju en del saker på Gekås när jag var där för 2 månader sedan och sen har det droppat på...funderade på om hon skulle få allt på en gång, men det är väl lika bra. Kläderna vill jag ju att hon ska använda eftersom många är sommarplagg.
Tror hon kommer gilla uppvaktningen imorgon, hon var riktigt trött och sov inte middag så länge idag så förhoppningsvis blir det en bra natt för henne...och inte en natt som senaste då hon vaknade och gnällde en hel del.
Massa spännande paket till lilla 2-åringen Pella!

Lillgumman hade fortfarande feber idag, låg på ungefär 38,5 hela dagen så vi kunde inte gå ut och njuta av det underbara vädret. Kändes lite som om man var i ett fängelse när det var så vindstilla och ljummet...grrr! Men man vill ju att lillstrumpan ska bli frisk innan man tar ut henne, eftersom hon har så känsliga lungor. Vi kämpar med astmasprayen och hoppas att det ska bli bättre snart...
Man är inte fullt så pigg med 38-graders feber...
Pippi är alltid en bra medicin!

Dock verkar Noels snuva vara bättre, lite hörs det att han snörvlar, men har inte behövt använda koksalt idag förutom tidigt imorse. Han har ammat som en dåre idag och brösten är lite konstiga men mjölken rinner ju till iallafall...
Lille grisekNoel, söt som få!

Nu är det dags för Big Brother!

Sjukstuga...

...iallafall för de små. Pellas hosta hade eskalerat såpass de senaste nätterna så jag fick en akuttid på Barnmedicinska i gamlestan igår där hennes läkare kollade och lyssnade på henne. Det var inget allvarligare men vi skulle använda ena astmamedicinen lite mer regelbundet och hon fick andas adrenalin 2 ggr på labbet när vi var där och då lät det genast lite bättre.
Dock vaknade hon inatt med hög feber och frossa så flickstackarn fick febernedsättande och lte välling och sen somnade hon om. Men det blev inte så mycket sömn för mig.
Till råga på allt har mina bröst fått för sig att de ska producera mindre mjölk helt plötsligt och ju mer man nojar över det, desto svårare blir det att amma och å mer mjölk. Men Noel är en tuffing och ännu sålänge har det inte varit alltför dramatiskt, men amningsessionerna blir rätt långdragna, men det får man ta. Hoppas att produktionen kommer igång igen så man kan slappna av över det.
Pojkstackarn är lite snuvig också, men det blir inte helt igentäppt utan han snörvlar lite ibland, men lite koksalt hjälper och ibland får fruktade snorsugen plockas fram...inte poppis, men effektivt!
Trots feber höll Pella ändå igång idag, åt inte så bra men var inte särskilt gnällig heller. Typiskt att hon skulle bli sjuk nu när det var kalas idag. Hade sett fram emot det och det hade ju varit kul för Pella att få träffa sina kusiner och busa med dem, men det är inget att göra åt det. Förhoppningsvis är alla friska om en vecka när Pellas födelsedag ska firas. Det ser vi fram emot!
Finaste Noelgubben!

Vansinnigt att ens lilla bustroll fyller 2 år på måndag. Hon är verkligen en härlig och duktig tjej som är otroligt godhjärtad (även om nu tvåårstrotsen verkligen märks av) och humoristisk. Idag sjöng hon namnsången de sjunger på dagis, och då sjöng hon "Pella är här, Noelynn (Noel) är här, Tee-ee (TV:n) är här..." Fick mig ett gott skratt, hon hoppade över mamma, men TV:n skulle vara med!
Pella är bebis på nytt...

Lämningen på dagis har ju varit lite dramatisk och sorglig det senaste, dock lämnade jag i onsdags och då var det inga tårar, så det är nog mest för att det är ovanligt att pappa lämnar som gör det lite "konstigt" men det får hon ju vänja sig vid. Hon älskar ju verkligen att gå till sitt dagis och hon pratar så mycket om det och om sina kompisar där. Idag så sa jag nåt om dagis p kvällen innan hon skulle sova och så tyckte hon att vi skulle gå dit omedelbums, haha!
Pella fyller 1 år!

Lite kass på att skriva...

...men av positiva orsaker då jag ägnar dagarna åt mina goa ungar! Eftersom Pella inte går på dagis fredag till måndag blir det härliga heldagar med massa bus över helgen. Igår och idag hade vi ju det fina vädret med oss också. Dock var vi trött igår så då blev inte så mycket gjort, däremot var vi ute större delen av dagen idag. Passade på att hänga ut lite tvätt på gården så att den skulle lukta somrigt och gott och Noel sov i vagnen medans Pella busade lite med grannbarnen. Hon har inte lekt så mycket med dem, men nu till sommaren är alla ute mer så vi hoppas att det ska kunna bli lite mer lek för dem!

Fingret är ofta inne i munnen, tvåårständer på G!
Lilla fröken busmin!

Noel är fortfarande lille snälle tomtegubben/GrisekNoel som mest äter och sover och bajsar i massor. Han är en riktig liten klängapa och ska ligga kvar hos massa en viss tid efter amning annars blir han tvärsur om man lägger ner honom. Man lär känna honom mer och mer för varje dag och märker hur han fungerar...precis som det var med Pella. Minns den där oron innan Pella föddes, skulle man veta hur hon fungerade? Skulle man förstå hennes signaler? Och så föll det så fint på plats med en gång, samma är det med Noel, bara att man nu får dela uppmärksamheten på två barn. Men det funkar så bra eftersom Pella är väldigt snäll och svartsjukan inte har visat sig ännu. Hon är mest beskyddande och kärleksfull, grannbarnen fick t.ex. inte komma för nära Noel först, utan mamma skulle säga att det var ok innan hon gick av sin post som vakt vid barnvagnen. Hon tar också gärna på sig den sk. "nappjouren" om Noel är ledsen.
Igår fick Noel bada för första gången då hans navelstump ramlade av dagen innan. Han älskade det och låg alldeles stilla och avslappnad i det sköna, varma vattnet. Pella fick hjälpa och tvätta och det tyckte hon var jätteroligt. Sen var det ju spännande att lillebror hade en snopp...

Babygymmet börjar bli riktigt intressant...
...fönstrena likaså...
...och taklampan!

Häromdagen var Davids kusin Linda här med dottern Bella, 3 år. Hon fick hålla Noel då hon lovat att "inte peta honom i ögat" och hon var alldeles salig! Hon vill nog ha småsyskon... Fina presenter följde också...
En söt Stinky-pyjamas!
Rumplapp! :)
Goaste bodyn med coola byxor!
Läckert sammetsaktigt tryck!

I fredags kväll var jag hemma hos äldsta syrran där jag och mamma passade Pellas två storkusiner, Linnéa och Ida. Det var en rolig kväll och Pella busade massor med kusinerna och somnade gott efter all aktivitet. Blev många goa skratt, bl.a. då kusin Ida somnade med sina solglasögon på, kanske för att det var för ljust i rummet?

Nu väntar jag bara på att Noel ska vakna så han kan få lite mat...planerar en lång skön dusch då jag haft två rätt ensamma och intensiva dagar med barnen nu i helgen. David har haft spelning på fredagen och fest med hockeylaget på lördagen, så mamma Karro är rätt trött. Och pappa David också såklart!

Noel får många fina saker...

...av släkt och vänner som hälsat på sen vi kom hem! Man blir ju bortskämd och alldeles knäsvag av hur mycket gulligt det finns. Tur att man ska undvika stora köpcentran i början när man har smått (bacillrisken) annars hade nog David klippt mitt kontokort...
Denna fick vi i en av "BB-goodiebagarna"
Supersöt mysdress i goaste bomull från Geggamoja, fick Noel från
farbror Richard, faster Karina  kusin Julia.
Coolaste Sex Pistols - longsleevisen och Y-frontisar med rolig text.
Från Farbror Freddan & Maria.
Stämmer verkligen på Noel...
Cool keps, också från F&M.
Pella fick också present av F&M, ljuvlig jordgubbsklänning med
matchande solbrillor!
Body med matchande strumpor och mössa från farmor & Lennart.
Sööötaste snickisarna, också från farmor & Lennart.
Pella fick sötaste baddräkten från farmor & Lennart.

Annars flyter tvåbarnslivet på, just nu sover bägge och jag & David kollar på hockey. Mest David...
Pella har faktiskt haft riktigt bra nätter de senaste 3-4 nätterna har hon sovit hela nätter. Imorse väckte Noel henne med sitt gnällande och då var hon riktigt trött, nyvaken och ledsen en bra stund innan hon vaknade till och ville ha välling.
Noel har varit lite gnällig idag, velat amma mycket och inte velat sova. Till slut vart han alldeles övertrött och hade supersvårt att komma till ro på egen hand. Fick honom att somna till slut och nu sover han som en sten.
Han gör sitt bästa för att man ska springa och byta på honom hela tiden också...en riktig bajsmaskin, Pella tycker det är jättespännande och kommenterar gärna vad Noel har gjort i blöjan.
Förundras ständigt av hur snäll hon är mot sin lillebror och hur tålmodig hon faktiskt är för att man inte alltid kan komma till henne med en gång. T.ex. när jag ammar honom samtidigt som hon åter i sin stol, då godtar hon att man inte kan ta upp henne eller ge henne efterrätt med en gång utan att man måste vänta tills Noel ätit upp. Det är väldigt skönt att inledningen varit såhär, man vet ju aldrig när det ändrar sig, eller om...

Avslutar med lite bilder från Pellas rum, bokhyllan kom på plats igår och jag fixade lite över skötbordet med korgar och en lampa.
Bokhyllan, med plats för mycket annat förutom böckerna!
Krokodilkroken på dörren tycker Pella är så fin att hon helst inte vill att
något skall hänga på den.
Måttstocken (längst till vänster i rosa) är på plats igen, en stjärnlampa
lyser upp vid evetuella nattbyten samt korgarna som tidigare stod i
fönstret har nu hängts upp över skötbordet. Fönstret är därmed fritt
från massa saker tack vare bokhylla m.m.


En dag i sängen...

...eller rättare sagt eftermiddage/kväll då morgonen var hyfsat normal och spenderades med barnen i vanlig lunk. De är så goa och ljuvliga mina små älsklingar! Pella fick bada och jag tog en dusch medans Noel låg i sin snugglenest utanför badrumsdörren. Satte upp babygymmet så han hade nåt att titta på då jag märkt att han iakttar saker mer nu, satte också på en skiva med lugna vaggsånger då jag misstänkte att han var trött. Duschade snabbt men när jag började bli klar hörde jag att han var ledsen. Dock räckte det att jag gick ur duschen och visade mig och sa "Noel, mamma är här!" för att han skulle bli tyst, lugna sig och somna på stört. Sicken going, alltså! Just nu ligger han dock och vill inte somna utan vill äta hela tiden, han sov och åt med rätt långa mellanrum hela dagen så jag antar att han tar igen det nu...typiskt bara att det är nu när mjölken är lite tunnare än vanligt. Jaja, han somnar väl snart ändå...

Dock vaknade jag med en sprängade huvudvärk efter tuppluren och jag orkade ingenting. David tog med sig Pella till sin mormor och morfar så att jag kunde vila mellan amningarna. Välbehövligt! Huvudvärken ligger kvar i bakhuvudet men är inte alls lika jobbig nu. Hoppas att jag får en hyfsad natt så att jag kan vara normal imorgon. Vi får se...

Roligt och spännande med lillebror!
Finaste tjejen (med ett litet snubbelsår från dagis).
Sömntuta!
Pella äter mumsig yoghurt!
Noel i babygymet, Pellar var lite tveksam till att han skulle få ha det...
Noel myser hos mamma, han vill vara nära nära och äta hela tiden nu ikväll...

Nu é dé hockey!

Jag och David kollar på Sverige-Norge...eller ja, mest David, men jag sneglar dit emellanåt när jag inte slösurfar eller snufsar på Noel. Det är ju lite så att blicken dras till en lysande skärm, vare sig man vill eller ej. Innan jag skulle lägga Pella idag så vägrade hon ta ut sin napp ur munnen när jag skulle borsta tänderna på henne så jag försökte tvinga henne genom att stänga av "Vi på Saltkråkan" på laptopen. Men det enda som hände var att hon flyttade blicken från laptopen till TV:n där det fortfarande lyste och rörde sig, haha!

Pella myser bredvid Noel, syskonkärlek!


Pella är verkligen en duktig storasyster, hon har som mission att ge lillebror nappen när han är ledsen. Ofta lyckas hon riktigt bra med uppdraget också. Hon är verkligen kärleksfull mot sin lillebror, pussar och klappar på honom och hon tycker nog att han ska bli stor och leka med henne nu med en gång. Hon är mig i hälarna och står bredvid och tittar på och kommenterar när det byts blöjor och när Noel får mat tittar hon noga och härmar hur Noel gör med munnen när han äter. Busade med henne idag och lät Noel "dansa" på ett sätt som vi gjorde med henne när hon var bebis (med "alla dansar limbo" melodin till) och hon skrattade på det härligaste sätt man kan tänka sig!
Idag var vi ute en liten sväng med vagnen, Pella fick gunga och leta och plocka sniglar (favoritsyssla) medans jag bara njöt av lite frisk luft. Noel sov mest. Vi upptäckte att det införskaffats två små fina barnbänks-bord till utegården i år så jag och Pella provsatt bägge, mycket populärt!

Mys innan läggdags med mina underbara ungar!


Natten var sådär, hade trots enorm trötthet lite svårt att somna. Tror jag ligger och tänker lite såhär: "snart kommer Pella eller Noel ändå vakna och det är jävligare om jag hunnit somna..." så jag kommer inte till ro. Noel vaknade och var hungrig ett par gånger, men jag sover ju nästan när jag ammar så det gör inget. Pella sov hela natten också, men jag var ändå som ett vrak imorse. Halsen var också helt igenskorvad och det hade satt sig på stämbanden så jag lät som en gnällig kärring när jag skulle prata med Pella. Lite honungsvatten hjälpte någolunda. Att sjunga låter dock förjävligt, men Pella vill ju att man ska sjunga när hon nattas, så...
Fick ändå sova lite på förmiddagen (David bytte av mig) och på eftermiddagen då Pella sov ovanligt länge. Hon var dock på ett uruselt humör når hon vaknade så det tog lång tid att trösta.

Noel är lite tveksam inför korttagning med blixt...


Idag inköptes en bokhylla till Pellas rum från en dam i Mölnlycke, samma serie som skötbordet (Leksvik - IKEA). David och Robban körde hem den, med lite besvär efter vad jag förstod. Nu står den på högkant i vårt sovrum i väntan på en inlånad borrmaskin så jag kan ankra fast den i väggen. Har sett "Mamma, pappa, barn" för många gånger så att jag kan inte få den där hemska bilden av vält-bokhylla-över-barn ur huvudet.

Denna vinkeln fungerade bättre!


Har en rolig anekdot om Pella som jag glömt berätta tidigare. För några dagar sedan passade jag på att duscha på förmiddagen då Noel var nymatad och sov och Pella var allmänt nöjd. Brukar duscha hyfsat snabbt numer eftersom man aldrig vet hur fort nåt av barnen tröttnar på att mamma är inne i badrummet, men tydligen hann Pella hitta på bud iallafall. Hörde plötsligt hur hon malde samma mantra om och om igen "Bara kiss, bara kiss, bara kiss" och jag kikar ut bakom duschdraperiet lagom för att se henne komma utan byxor och blöja med blöjan ihoprullad i handen. Hon går fram till blöjhinken och slänger blöjan däri. Höll på att skratta ihjäl mig åt hennes tilltag, dock kissade hon på golvet en stund senare. Pott-träningen har kommit av sig lite sedan Noel kom, vilket är helt förståeligt... Dessutom har ju han blöjor och då är ju hon givetvis nyfiken på det och vill också byta blöja när han blir bytt på.

Jag älskar Dig! - Nu och för alltid!
Idag fick David en "pappa-present" av mig, två graverade whiskey-snifters med vacker text på. Visst är jag romantisk?

Dagen i bilder...

Noel vaknade ganska många gången för att snutta på mig inatt, sen vaknade Pella vid 5-snåret och då hade min krasslighet/allergi gjort att halsen krasslat igen helt och jag fck viskväsa fram "Blinka lilla..." för att hon skulle somna om, men det funkade faktiskt. Men det blev en del förlorad sömn så jag har varit trött idag.
Egentligen kunde jag sovit när Pella var på dagis, men jag fick en snabbtid på BVC för viktkoll på Noel vid 11, så det blev inte så mycket sömn däremellan... Han hade gått upp i vikt och vår sköterska sa att det var ett väldigt fint barn, så man är allt en stolt mamma. Två fina barn är fantastiskt att ha!
På eftermiddagen fick vi besök av Pellas farfar med fru som hade med sig fina kläder till både Pella och Noel. Pella förälskade sig ordentligt i sina plagg och ville helt inte ta av sig dem.
Pella och David kom ut på en promenad när David värmde upp inför ett pass på gymet, jag och Noel myste lite på tu man hand. När Pella kom tillbaka lyckades jag underhålla två barn med olika behov samtidigt som jag fick städat lite, dammsugit och plockat.
För på kvällen fick vi besök av Robban och Isabell som grillade massa gott tillsammans med oss. En härlig avslutning på kvällen må jag säga! Nu håller mina ögon på att falla ihop av trötthet, ska nog krypa ner med Noel och kolla på Big Brother i sängen idag!
Foton tagna under dagen följer nedan:
Pella laddar inför dagis på morgonkvisten!
Noel sussar sött, trots att storasyrran röjer.
"Är denna vaggan för mig?"
Var är Pella? Tittut!
Hålla lillbror är väldigt roligt och spännande!
Här är Noel på väg att bli pussad på!
Fin topp och coola shorts fick Pella av farfar och Magda, toppen vägrade hon ta av sig och det blev en juicefläck, men den ska ju ändå tvättas in...
Noel fick coolaste bodyn, som en skjorta med fina sommarjeans till!
...och Noel bara sover...kunde dammsuga alldeles bredvid honom utan att han rörde en mig. Ja, hörselscreeningen visade att han hör!
Fick fin present av David häromdagen, Pella surar i bakgrunden...
Dags att dammsuga!
Skönt med napp att snutta på emellanåt!

Pollen- pollen - pollen!

Igår var vi i flera timmar utomhus i parken vid stora Torps slott och jag kom dit med huvudvärk med migränflirtningar och allmän nedstämdhet. Var så kass så jag började böla innan vi skulle åka för att det kändes så jobbigt att inte må helt 100. Hormonerna man går på hjälper ju till, förstås!
Nåväl, när vi kom hem från picknicken upptäckte jag att jag var svullen i ansiktet, inte jättemycket men när jag såg mig i spegeln såg jag ändå att jag såg annorlunda ut. Lite svullen runt kinderna och ögonen såg ut som två pisshål i snön...inte så snygg med andra ord. Halsen ömmade och kliade och jag var småsnuvig och huttrig. Plötsligt föll poletten nu och jag erinrade mig något jag hört på nyheterna i förbifarten -skyhöga nivåer av björkpollen! Kollade på pollenkollen och javisst -björkpollen låg på H-H+ så min stackars allergi hade rivstartat med en sladdande chocksmäll! Kollade hemapoteket men inga mediciner fanns att hitta, David den goingen erbjöd sig att åka till nån mack med nattöppet och apotek i sortimentet, men jag vågade inte riktigt ta någon medicin innan jag kollat noga vilka man får ta när man ammar. Så det var bara att härda ut. Till läggdags tyckte David att svullnaden såg bättre ut (eller så hade han vant sig) och jag mådde lite bättre. Dock vaknade jag under natten med ont i halsen och jag var riktigt skrovlig i halsen när jag vaknade...
Och idag har jag varit lite röd i ögonen under dagen och nu på kvällen slår det till i halsen igen och det känns ungefär som astma, tungt över bröstet och kittel i halsen. Väldigt obehagligt och näsan snorar och ögonen klibbar...pyton är det!

Misstänker att Noel fått lite smitta av Pella, han är inte täppt i näsan men lite snor låter det som det finns, dessutom verkar han vara lite slemmig i halsen. Det verkar inte vara särskilt allvarligt, han får ju mycket skydd av mig, men jag får väl ha koll på honom...han har fått lite bröstmjölk droppat i näsan och David tyckte han var lite klibbig i ögonen så jag droppade lite där med. Det är ju rena dunderkuren mot bacillerna, enligt BVC!
Kommer ihåg att Pella nös mycket och de nyser ju för att de får bröstmjölk i näsan när de ammar, men han nyser och liksom hostar till på ett rätt roligt och gulligt sätt, men som sagt...man får väl vara lite observant på honom. Han sover ju mest och det är ju det bästa han kan göra om han fått lite baciller av storasystern.
Sovande Noel...ville inte ta med blixten när han sov så gott.

Pella är verkligen en underbar storasyster och är så snäll mot Noel. Hittills, får man väl lägga till för man måste nog förbereda sig på att det kan bli lite fysisk avundsjuka inom kort... Prioriterar ju henne så mycket jag kan och ännu sålänge har det fungerat bra. Idag fick hon gå till dagis också och det tror jag att hon tyckte var kul. Hon går ofta fram till Noel och pussar på honom och hon kallar honom "bebis" eller "Noelynn". Mina gullungar!
Mina tre älsklingar myser i soffan och tittar på Pippi i Iphonen.

Idag fick vi också besök av Davids mormor och morfar (av Pella kallade momma och moffa eftersom gammelmormor osv inte är så poppis) som hade med sig fina presenter till bägge barnen. Noel fick lite söta baskläder från Kapp Ahl i vitt och äppelgrönt, Pella fick en urgullig cerise tunika med vita prickar och ett körsbär i paljett på bröstet -så söt! Helt rätt i rockabillystilen som jag går in för mer och mer, märker jag... Hon ville genast ta på sig den och kände sig nog väldigt fin och det var hon också!
Det var ett mycket trevligt besök och Pella busade runt och ville att vi skulle studsa henne på pilatesbollen, en favoritleksak. Hon har en fin connection med sin "moffa" och hon snodde med sig honom in på sitt rum för att leka, förmodligen kafferep för det är en favoritlek nuförtiden...
Fina rosor från momma & moffa till mig för att jag levererat ännu ett fint barnbansbarn!
De fina vit/äppelgröna kläderna till Noel!
Pellas läckra rockbilly-tunika!
Närbild på paljett-körsbäret!

Innan momma och moffa kom förbi passade jag på att köpa lite fikabröd (blev lite för mkt) och gick även till babyaffären och köpte ett cylindermått så man kan se vilka småsaker som är farliga. Blev även varsin velourbokstav till Pella och Noel som ska sitta på barnvagnen. När vi (jag och Pella) ändå var ute gick vi också till Sally Bazar och jag köpte ett bokstödspar till Pella som jag suktat efter tidigare. De är sååå söta! Blev även varsin bokstav som representerar första bokstaven i våra namn.
Bokstöden på plats!
Ugglor, såklart!
Familjen!
*kärlek*

Pimpade barnvagnen häromdagen, har köpt en hel del tillbehör till den, framförallt väskor. Blev också ett solskydd och ett myggnät. Har också beställt en barnvagnsskylt till Noel, han måste ju få ha en likadan som syrran har! Gillar verkligen vår barnvagn, den är verkligen smidig och lättkörd!
Supersufletten utfälld (utbyggd med Cloudy), Pella hatar sol i ögonen...
Här sitter Pella!
Sadelväska, finns en på var sida av vagnen.
Praktisk väska att ha i varukorgen under vagnen för t.ex. blöjor m.m.
Här ligger Noel, liten handtagsväska/midjeväska i rött för småsaker+muggar.
Noels fina mobil med ugglor, det obligatoriska BB-biet och hans bokstav.

Nu återstår bara att hoppas på att man får sova gott inatt, trots konstiga lungkänningar av pollenskiten...

En eftermiddag i sköna solen!

Idag firades svärmors födelsedag på gröna gräsmattan utanför Stora Torps Slott, en väldigt bra plats för picknick med korvgrillning. Varm och skönt var det och barnen kunde springa runt och ha massa skoj utan att man förlorade uppsikten. Noel var helt nöjd med att sova i babyskyddet i skuggan och han uppförde sig exemplariskt för att inte ens vara en vecka gammal. Jag mådde inte super idag, hade ont i huvudet och var väldigt trött och hängig...lite ont i magen och i halsen också, men efter en kopp kaffe kändes det bättre... Är dock fortfarande trött så efter Big Brother blir det sängen direkt med förhoppning om att inte Noel vill äta hela tiden.
Här kommer liten bilder från dagens picknick:
Svärmor har plockat fram badmintonsetet till flickorna!
Pella är liiite farlig med ett racket i hand...
Älsklingen njuter av solen!
Noel tryggt sovande i sitt babyskydd, sötnos!

RSS 2.0