Att glädjas åt de små sakerna...

Idag väcktes jag tjugo i sju av en Pella som tyckte att det var dags att gå upp, försökte lura henne att det fortfarande var natt för att vi skulle få sova någon timme till. Men trots att hon fick lägga sig mellan mig och David så tog det inte lång tid innan hon började babbla och drog mig i håret, så när klockan var sju steg vi upp. Det är väldigt viktigt att jag har på mig min morgonrock -"jojojock" säger hon och pekar. Det är bara det att fleecemorgonrocken (som skulle behöva bytas ut) börjar bli lite väl varm nu på sommaren...
Pella med sin väldigt omtyckta babydocka.


När Pella sedan var på dagis passade jag och David på att ta igen lite förlorad sömn, David tog ledigt idag då han varit borta väldigt mycket de senaste två dagarna (varav en var en ledig dag). Sömnen var välbehövlig och vi sov till långt in på eftermiddagen. Sedan var det dags att hämta Pella, det gjorde David medan jag tog en dusch med Noel i babysittern. Han gjorde som han brukade när han ligger i sittern i badrummet, somnade. Kanske beror på vattentrummandet från duschen, regnljud brukar ju vara rätt sövande.
Noel i den väldigt schyssta lånade babysittern, superbra!


Vid fyratiden gick jag, Pella och Noel ut på en liten promenad. Hade tänkt lämna tillbaka böcker på biblioteket. Pella vill hellre gå bredvid vagnen än att ligga i, så hon trippade bredvid mig och hade dagen till ära sin fina prickiga Hello Kitty-keps. Det var ju rätt ljummet ute trots att det inte var molnfritt.
Pella älskar ju verkligen att titta på Pippi och Emil och idag fick jag verkligen insikten av hur mycket hon snappar upp. När Emil försöker tjäna pengar på att vara grindpojk så lyfter han ju på sin "mysse" och bugar djupt och säger "tackar" till de som kastar slantar åt honom. Pella tyckte nog att hennes keps liknade Emils mysse och att det var ett lämpligt sätt att tacka en bilist som stannade vid ett övergångställe. Halvvägs över övergångstället lyfter hon på kepsen, bugar och säger "tackar!" och både jag och killen som körde bilen höll på att smälla av, av skratt.
När vi kom till Härlanda park fick Pella springa av sig lite och hon hade jättekul. Hon jagade en sädesärla och blev förvånad när den inte gick att fånga. Sedan ramlade hon och då gräset var nyklippt fick hon en del gräsklipp på sig. Först blev hon nog lite fundersam om det verkligen var roligt, men när hon såg att jag skrattade blev det en hel del "ramlande" innan vi gick vidare till biblioteket.
Tyvärr hade jag samma otur som en morgon får någon vecka sedan, då jag kom dit för tidigt. Nu kom vi dit för sent då de med de nya sommaröppettiderna stängde redan klockan 16. Dock hade vi en rolig stund när vi tittade på de stora grävskoporna som gräver ut och jämnar till alldeles bredvid gamla Härlandafängelset, där det en gång låg en fotbollsplan. Pella var väldigt fascinerad av de olika maskinerna och fick tillockmed en vinkning av en förare, när det var dags för dem att gå hem.
Mammas galenpanna tar kort på sig själv!


Sedan gick vi igenom Östra kyrkogården där Pella får gå mer fritt eftersom det sällan kommer bilar i hög fart därinne. Dock började hon peta och leka med gruset på en grav så då fick hon en "varning". Dock tog trotslusten överhand och det blev mer gruspetande en stund senare trots att hon lovat att låta bli. Då fick hon inte gå själv utan fick sitta i vagnen, inte jättekul men hon visade mycket hänförelse av en stooor ängel på en gravsten.
När vi kom ner till minneslunden fick hon gå själv igen, men där var det för spännande med de vackra vattenrännorna som skiljer minnesplaketterna och gravområdet åt, så snart fick hon sitta i vagnen igen. Men nu skulle vi ju ändå gå och handla så det gjorde inte så mycket.
Väl inne i affären fick hon ha ansvar för en kruka med basilika och var helt nöjd med det. Fick tredje kommentaren på två dar om barnvagnen, visste inte att en sådan syskonvagn som vi har var så okänt. Men det kanske är så att man kollar inte så mycket på barnvagnar om man inte ska ha/har småbarn själva. Alla blir så förvånade när de ser lille Noel där under Pellas sits. Har äntligen fått honom att ta napp igen, nu funkar det med latexnappar så det är riktigt skönt, han är så snuttig till och från så när det bara rör sig om sugbehov och inte hunger så är det skönt att kunna stoppa in en "ljuddämpare" emellanåt.
Sötnosen med goa nappen.


Skäms återigen att säga det, men jag gillar verkligen Lidl. Hittar alltid bra grejer där nu när jag inte skräms av att inte känna igen varumärkena. Idag blev det väldigt goda fruktsmoothies som även uppskattades av Pella, hon hade smoothie i hela ansiktet efter en liten väl glupsk lutning av flaskan. Det blev en snabbdusch innan läggdags.
Världens tröttaste Pella...


Medans David kollade på fortbollsmatchen mellan Holland och Tyskland satt jag och blev kreativ genom att surfa in på en tygaffär på nätet där jag handlat innan. Vill göra nya gardiner i sovrummet samt en väggdekoration i barnrummet med lappteknik m.m. så jag tittade, planerade och drömde. Ärvde ju mormors symaskin så det är ju bara att köra på så fort man fått tygerna, nu behöver jag inte låna maskin längre.
En gaaammal bild på Pellas rum, när hon nyss flyttat dit!


I söndags drabbades jag av mjölkstockning i vänstra bröstet. Fy sjutton, säger jag bara! Kände att det ömmade och pumpade ur när Noel ätit färdigt, men det var för sent. Gjorde ont som satan och någon timme senare kom kroppsvärken och de andra influensakänslorna. Bröstet gjorde ont så fort man rörde sig så det bytte läge. La på en vetevärmare och la mig till sängs. Kände ganska snart att jag inte orkade gå upp, typiskt nog var vi bjudna på grillfest som jag verkligen sett fram emot (hade precis sminkat mig när influensasymptomen slog till). Inte mycket att göra, David och Pella åkte och jag och Noel stannade hemma. Noel var en riktig goding och sov mycket så att jag också kunde vila. Tog en stund för mig att somna, för det var svårt att slappna av när man hade så mycket kroppsvärk. När jag vaknade efter en dryg timmes sömn kände jag mig bättre, så då hade väl kroppen börjat absorbera mjölken från den stockade delen. Hade väl 38-graders feber som värst så det var inte så illa, det var värken i ben och rygg som var värst... Hoppas så att jag ska slippa få det igen. Tror att det var en tight BH samt att jag sover på mage som gjorde att jag fick det...
Goe Noel bjuder lite oftare på leenden nuförtiden!


Nu är klockan mycket och jag borde sovit för länge sen, men vad gör man när man fått sova gott på förmiddagen? Ibland är det svårt att somna i tid på kvällen av den anledningen...

Kommentarer
Postat av: ingela

Härligt att läsa om livet med barnbarnen och deras mamma Får snart ringa och prata känns det som

kram mamma



2012-06-14 @ 08:26:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0