Letar efter tecken...

...på att bebis är på väg. Fick rätt ordentliga förvärkar hemma hos svärfar med fru, blev lite matt av dem men de stannade av. Hoppas ju verkligen att bebis vill komma ut inom bf-datumet så att jag inte går över, men man får väl vara beredd på allt...fast det är svårt, är ju bortskämd med att Pella kom 6 dagar före beräknat datum.
Passade på att handla lite saker till BB-väskan när vi stannade till på Maxi på väg hem från Örgryte. Sportdryck, hårt godis, tandborste och tandkräm...och återigen massa blöjor. Får ju massa rabattkuponger hela tiden så jag brukar passa på att utnyttja dem när det är erbjudanden på Maxi, typ handla för 200:- och få 50:- rabatt på 2 pkt blöjor. Då blir det rätt billigt när man har andra kuponger också!
Det var en trevlig kväll hos svärfar med fru, vi åt kinamat som alla njöt av, inklusive barnen. Vi fick se fiiina bilder från deras semester, verkade helt underbart. Tänka om man hade tid och framförallt råd att unna sig en sån lyxkryssning... Är väl nåt att drömma om längre fram i livet förmodar jag! Pella och kusinen Julia busade runt en hel del och det var inte särskilt långa stunder alla kunde sitta och titta på bilderna tillsammans, men så är det när det är små trotsiga busungar med i bilden. De körde nog verkligen slut på varandra så båda var rejält trötta när det var dags att ge sig av. Lite knorr var det när Pella skulle läggas kanske för att hon sov borta natten till idag, men nu är det tyst och jag tror hon kommer sova gott. Inte har hon klagat på ont i öronen idag heller, skööönt!
Imorgon är det dags att besöka MVC igen och kolla hur läget är i magen, David & Pella ska också följa med, skoj tycker jag!

IF Barnkollen:
Du är gravid i vecka 39 Nu är bebisen ca 50 cm och färdigvuxen. Sista tiden i magen äter den bara upp sig och ökar i vikt. Vila så mycket du kan och spara på krafterna till förlossningen, du kommer att behöva dem! När din bebis väl är ute sedan är det viktigt att ni inte glömmer barnförsäkringen.

Familjeliv:
Kroppen: Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.
Barnet: Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0