Vilken tur man har haft...

...ännu så länge med sina härliga ungar! Pella är en snäll storasyster som skiner upp varje gång hon ser sin lille bebis-bror. Visst märker man att hon reagerar på förändringen, en del testande och trotsande blir det. Framförallt kasta saker men även bitas. Som tur är bara mig och David (och stackars faster Karina) hittills, är glad att hon inte går på Noel, men man får väl tänka att det även kan bli så såsmåningom.
En favoritlek -sovaleken! Kudde och täcke kan variera...

Idag var vi på hörselscreening och PKU-test på Östra KK. Allt gick bra, fick höra av BM som gjorde screeningen att han var en riktigt snäll kille som bara sov och sov. BM som gjorde PKU sa att han verkligen hade fin amningsteknik och jag kan bara hålla med, han äter bra och har ett fint tag som inte gör ont. Man är ju lite härdad efter förra gången också. Allt gick som sagt bra, hans hörsel var utan anmärkning och han hade gått upp i vikt sen utskrivningen. Fick journalutskriften från förlossningen och det var kul att läsa igenom, framförallt hur fort han kom ut efter att vattnet gick. Jag minns ju hur arg jag var  och krystade så vattnet skulle gå eftersom de inte ville göra en amniotomi, och 2 minuter efter att vatnnet gick föddes han! De kunde nog stuckit hål på hinnorna ändå... Han hade också full apgarscore så jag blev stolt, stod t.om. "en fin pojke föds i framstupa kronbjudning, skriker omedelbart". Pella hade en poängs avdrag för färg och det var såvitt jag vet jättevanligt.
Nye Noel -han ser så mycket större ut än han faktiskt var.

Annars har vi mest myst här hemma, David fick sova ut ordentligt då han var så trött efter mycket förlorad sömn dagen innan. Han lagade sin supergoda lasagne till oss efter att vi varit på Östra, alla njöt i fulla drag av den, Pella åt såpass mycket att hon inte drack så mycket välling vid läggningen. Det säger rätt mycket om hur god maten var, hon brukar verkligen gilla sin pappas mat!
Pella älskar mat! Här fick hon smaka fast föda för första gången!

Nu skall jag städa igenom barnytterkläderna lite och se om det är något som ska läggas undan m.m. Slökollar på TV samtidigt och Noel sover gott i snugglenestet. Han har sovit riktigt bra det senaste dygnet och sen mjölken rann till (riktigt ordentligt men hittills ingen stockning -har masserat och pumpat när det spänt till ordentligt) har han nog blivit nöjdare på det han fått i sig under amningarna så det är inte alltid lika tätt emellan. Men han har rätt stort sugbehov så en del snuttande blir det, tur nog tar han nappen så man kan varva med den om Pella pockar på uppmärksamheten.
GrisekNoel sover sött, sötaste killen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0