Kvällsmys!

Pella...

...och Noel!

Sitter och kuttrar lite med Noel på kvällskvisten, han vaknade för en stund sedan och ville äta...fast ändå inte. Han ville bara mysa och vara nära en stund, han älskar att ligga i bärsjalen t.ex.


Pella sover sen en timme tillbaka, efter utelek bad och välling var hon väldigt trött så det var inga större invändningar till sänggående. Dock är det alltid lite knaggligt med medicinerna, inhalatorn är det inte så mycket bråk med (dessutom hostar hon inte längre så vi ska nog börja sätta ut den) med däremot hennes öronspray. Det är hett hatad och det blir alltid tårar/gallskrik/motsträvigt när den ska tas. Det var ju så att hon hade dubbelsidig öroninflammation för dryga två månader sen och vi fick tipset att besöka en öronläkare ca två månader efter inflmmationen bara för att kontrollera att allt är bra. Hon hade inga sviter och det vänstra örat såg bra ut, dock hade hon två vax-klumpar i högerörat. Den ena kunde doktorn ta ut med en pytteliten tops -blev chockad när jag såg storleken på vaxproppen, den måtte verkligen blockerat hela örongången... Den andra satt dock alldeles vid trumhinnan och den kunde han inte ta ut utan att riskera att skada trumhinnan så vi fick tipset att köpa en spray för örat som heter "Wax off" (vilket direkt fick mig att tänka på Charlie Wax i "From Paris with love" -wax on, wax off-). Den ska tydligen kunna lösa upp vaxet så att det försvinner, vi ska komma tillbaka och kolla läget om ca 6 veckor. Man får hoppas att de slipper pilla mer i örat, det var ett våldsamt skrikande och sprattlande och hon fick nästan in en pungspark på doktorn...dessutom blir man ju skiträdd att hon ska skada örat vid någon hastig huvudrörelse, eftersom de har instrument därinne.

Pella hade skoj med två av grannbarnen en bra stund nu på eftermiddagen, lite sur blir hon om något av barnen vill titta/låna hennes grejer, men en av papporna hittade en nyckel till leksakslådan som stått låst ute på gården länge och där fanns en del dammiga och spindelnäts-täckta sandleksaker så det räckte och blev över. Bekantade mig med barnens pappor och en komisk sak var att vi alla tre skadat fingrarna på olika sätt. Värst var nog den ena pappans lillfinger, som är konstant böjt framåt och inte går att räta upp(!) Jag har ju bara lite annorlunda form på tummen och lite dålig känsel i den efter att jag skar av halva tummen med min fina och vassa scoutkniv.

Efter mycket lek var det dags att kasta Pella i badet, vilket skedde utan större protester. I mitt trötta tillstånd glömde jag dock att lägga i halkskyddsmattan i hennes kar, så det dröjde inte långt innan hon vurpade...dumma mamma fick lägga i mattan och sen flöt badandet på utan större dramatik.

Kan nog utan att överdriva (så värst mycket) säga att min 2 månader gamla son har gaser som nog skulle kunna klassas som ett biologiskt vapen! Alltså, han fjärtar så att man dånar av stanken som kommer från lilla rumpen...hur är det möjligt? Han ammar ju bara så det kanske är något jag äter som ger honom gaser? Eller så är han bara en gasboll... Luktar gör det iallafall, såpass att jag oroar mig för att folk tror att det är jag...

Kommentarer
Postat av: karina

Härliga ungar! Julia hälsar att hon gärna vill leka med Pella nån dag :-) Kram

2012-06-28 @ 20:48:09
Postat av: Anonym

Roligt att läsa! Om lilla gasballongen och skadade fingrar på samtliga föräldrar i sandleken!

2012-06-28 @ 21:55:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0